USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Люди, які врятували світ від катастрофи, отримали лише «сухпайки», – нардеп про захист чорнобильців

1 Листопада 2018 14:42
За роки, що минули з часів Чорнобильської катастрофи, пільги для чорнобильців періодично урізуються, частково повертаються, і знову урізуються. І все це на тлі обіцянок підтримки і гідних соцгарантій з боку держави.

Запитання пенсій та їх перегляду – по суті, найбільш часта вимога, яка озвучується чорнобильцями. Влітку мітинг під Верховною Радою зібрав кілька тисяч афганців, чорнобильців та учасників АТО. Вони розповіли, що акцію протесту в Києві влаштували через невиконання державою їх гарантій соціального забезпечення та мав можливість перетворитися у народну хвилю гніву.

Народний депутат Ірина Констанкевич переконана, що держава повинна виконати свої зобов’язання перед цими людьми, інакше це може викликати велику соціальну напругу.

Нещодавно на адресу нардепа надійшло звернення від членів Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» щодо необхідності врахування в Законі України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» фінансування видатків на виконання програм пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, на рівні, необхідному для своєчасного проведення виплат та забезпечення визначених законодавством гарантій зазначеним особам.

Відповідне депутатське звернення Ірина Констанкевич направила Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, йдеться на сайт народного депутата.

«Сьогодні ми повинні зробити все, щоб люди, уражені страшною бідою, все-таки були соціально захищеними», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що обурена заявами деяких чиновників, буцімто пільгами користуються лише псевдоліквідатори аварії, які свого часу змогли одержати відповідні посвідчення. Люди, які врятували світ від катастрофи, замість вдячності отримали від держави лише «сухпайки», - переконана нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Листопада 2018 15:55
хто брав участь в ліквідації наслідків аврії, звичайно, заслуговує на високі пенсії і допомогу від держави, а постраждалими від аварії є ми всі, а не хитра наглота, що поробила собі папірці. Я пам`ятаю,що 1995 робили собі фальшиві документи чорнобильця, щоб не здавати випускних екзаменів у школах, і таких я знаю багатьох, але проживали вони з народження далеко від чорнобильської зони( наприклад в Донецькій обл.)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus