USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Локомотив успіху: на Волині громади закликають співпрацювати з Агенцією регіонального розвитку

18 Серпня 2023 18:10
Під час чергового засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради т. в. о. директора Агенції регіонального розвитку Волині Валерія Гончаренко зауважила, що вже налагоджено співпрацю з багатьма громадами.

Про це інформує Волинська обласна рада.

Основна ж місія роботи команди агенції – це написання та реалізація проєктів для грантових конкурсів.

«Серед пріоритетів нашої діяльності – медицина, критична інфраструктура, розвиток громад і територій, формування портфелю проєктів громад, створення та розвиток проєктних команд комунальних установ та територіальних громад, а також формування інвестиційної політики регіону. Наші менеджери пройшли спеціальний навчальний курс і є сертифікованими експертами з написання проєктів транскордонного співробітництва», – розповіла вона.

«Ми зробили перезавантаження Агенції регіонального розвитку, до числа її співзасновників увійшла і обласна рада. Формальну структуру, яка існувала лише на папері, ми перетворили на локомотив розвитку нашої області. Є багато напрацювань та ідей, які мають бути втілені в життя», – зазначив голова Волиньради Григорій Недопад.
Вікторія Гончаренко додала, що серед офіційних партнерів Агенції такі потужні структури, як Український кластерний альянс, ВГО «Клуб мерів», Медична інформаційна система України (MISU), ДУ «Юкрейн Інвест», а також Луцький національний технічний університет та Волинський національний університет ім. Лесі Українки.
«Вже найближчим часом ми плануємо підписати меморандуми про співпрацю із Агенціями регіонального розвитку Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей. Ми будемо спільно працювати в напрямку розвитку євроінтеграційних процесів та транскордонних програм. Серед проєктів регіонального значення, які вже реалізовуємо, – інноваційний агрокластер «Західне полісся», а серед транскордонних – створення нейроцентру на базі обласної клінічної лікарні, а також центру реабілітації та відновлювальної медицини у Ковелі», – зауважила вона.
Своєю чергою, голова обласної ради висловив сподівання, що волинська Агенція регіонального розвитку вже найближчим часом стане учасницею Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD.

«Вчора під час конгресових слухань я мав розмову з керівництвом цього потужного проєкту і отримав позитивну відповідь, що невдовзі такі ж слухання відбудуться на Волині. Тому прошу долучитися і проєктних менеджерів, і представників наших тергромад, аби налагодити співпрацю», – наголосив Григорій Недопад.
Він нагадав, що Волинь має тісні зв’язки із Лодзьким воєводством Республіки Польща. Наприкінці місяця заплановано виїзне засідання на території Лодзя з метою проведення навчальних курсів для проєктних менеджерів.
«Ті, хто покаже кращі результати, будуть включені у комісії європейського рівня та у перспективі зможуть брати участь у відборі інвестиційних проєктів з відбудови і розвитку нашої держави. Зараз формуємо команду з 10 осіб. Перевагу матимуть ті, хто володіє іноземними мовами. Тому запрошую керівників тергромад до участі», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus