USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЛПЕ позбудеться кондукторів у 2018 році

21 Липня 2016 16:39
Протягом 2017 року кондуктори у тролейбусах працюватимуть як гіди, які вчитимуть пасажирів користуватися електронною системою продажу квитків. А вже з січня 2018 року кондукторів, як таких, що приносять підприємству збитки, планують звільнити з ЛПЕ.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 липня.

Презентуючи змінену програму розвитку ЛПЕ , директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк повідомив, що у 2016 році у рамках програми планують передбачити 1,052 мільйона гривень на встановлення автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів (програмне забезпечення, розробка методичної документації, навчання персоналу). На встановлення та інтеграцію системи валідаторів на 50 тролейбусах передбачать 1,248 мільйона гривень, на встановлення системи сповіщення пасажирів з вадами зору та слуху -772 тисячі.

Зі слів заступника міського голови Сергія Григоренка, за рік фонд оплати праці кондукторів становить 5,7 мільйона гривень. Отже, якщо до кінця цього року введуть систему електронного обліку пасажирів, планують, що у 2017 році кондуктори як гіди навчатимуть пасажирів користуватися цією системою. А вже з 1 січня 2018 року планують скоротити усіх кондукторів, що мовляв, дозволить економити не менше 5,7 мільйона щороку. Замість них працюватимуть більше контролерів, тож пасажир обиратиме – чи придбати квиток за 2 гривні, чи отримати штраф у розмірі 300.

На запитання члена комісії Сергія Балицького, чи захоче кондуктор працювати гідом протягом року, знаючи, що буде звільнений, керівник ЛПЕ не відповів прямо, однак зауважив, що, наприклад, маршрут №6 є соціальним і має до 17 тисяч гривень збитків на місяць за умови роботи з кондуктором. Без кондуктора, з його слів, збиток становитиме приблизно 11 тисяч. Робота з кондуктором є збитковою, тож, якщо підприємство несе прямі збитки, кожна людина повинна приносити прибуток.

«Якщо вона не приносить прибутку, то в чому цінність людини на підприємстві? Просто тримати людину за те, що вона красива? У мене немає такої посади», - наголосив Ігор Грицюк. Він повідомив, що у разі наявності вакансій, кондуктори зможуть працювати на підприємстві на інших посадах.

Голова комісії Андрій Козюра зазначив, що відповідно до трудового кодексу, працівнику повинні повідомити про заплановане звільнення за 2 місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дрон Показати IP 21 Липня 2016 23:16
Скiльки часу треба,щоб вiдмити грошi на ЛПЕ? Хлопцi !Ви що там уху хлебчете?Ви про субвенцiю попередникiв розкажiть ,а потiм скорочуйте i розповiдайте про збитковiсть.А ще про телефон(в кожному тролейбусi) нагадайте,як, хто i при яких обставинах обiцяв.
РОБМІСЦЕ до Дрон Показати IP 22 Липня 2016 02:18
За рік ця апаратура вийде з ладу і кондуктори урочитсто займуть знову свої робочі місця.
Джулія Показати IP 22 Липня 2016 10:23
Яким чином кондуктори мають приносити прибуток, якщо тролейбусами їздять у переважній більшості соціально малозабезпечені прошарки населення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus