USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«ЛуАЗ» «вбиватимуть» переробленими вантажівками та «б/у» автобусами?

28 Травня 2009 14:20
Віце-президент корпорації «Богдан» Володимир Гунчик стурбований двома проблемами на рівні держави, які, на його думку, підірвуть галузь виробництва автобусів на Україні. Про це пан Гунчик заявив 28 травня, виступаючи під час засідання обласної комісії з питань забезпечення своєчасності виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами віце-президента корпорації «Богдан», в уряді хочуть фактично дати дозвіл на перероблення вантажних автомобілів у автобуси. Це, на думку пана Гунчика, фактично означатиме, що, наприклад, якийсь громадянин Іванов у селі Іванівка в хліві зможе переробити вантажівку, а потім цим возитиме людей за маршрутом «Луцьк-Київ-Харків».
Крім того, другою гострою проблемою є те, що на рівні Кабінету міністрів під «Євро-2012» хочуть ввезти в Україну одну тисячу «б/у» туристичних автобусів іноземного виробництва. Володимир Гунчик вважає, що це є неприпустимо для виробників автобусів в Україні.
Так, ВАТ «Луцький автомобільний завод» може виготовити за 2 роки одну тисячу нових туристичних автобусів, які відповідатимуть євростандартам. Щодо імпорту в Україну старих іноземних автобусів, то, як стверджує пан Гунчик, це вже третя подібна спроба.
«Напевно, хтось дуже зацікавлений у ввозі цієї тисячі автобусів... У когось аж руки чешуться...», – констатував віце-президент «Богдана». Він вважає, що українська промисловість, зокрема підприємства корпорації, здатна виробляти практично будь-який громадський транспорт за винятком трамваїв.
Володимир Гунчик розповів, що ВАТ «ЛуАЗ» внаслідок згортання програми виробництва автомобілів скоротив 700 працівників. За словами пана Гунчика, підприємство справно платить податки, але держава заборгувала ПДВ.
«Луцький автомобільний завод» невдовзі поставлятиме автобуси у Польщу, а також має інші плани. Що ж до 2-мільйонної заборгованості по зарплаті станом на 1 травня, то пан Гунчик пообіцяв, що за місяць-півтора її погасять.
Заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим доручив профільним структурним підрозділам ОДА підготувати проекти звернень облдержадміністрації до Кабінету міністрів по двох проблемах, які заторкнув Володимир Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Травня 2009 15:54
За тисячу б/у автобусів Юлькіні пацани зрубають бабло відразу, а з поступлень в бюджет коштів від замовлення на ВАТ «ЛуАЗ» потрібно чекати наступного розподілу бюджету. То Ви, як бізнесмен скажіть який варіант в період передвиборчої кампанії доцільніший?
Вінстон Показати IP 29 Травня 2009 14:03
Якщо взяти історію ЛуАЗа, то можна відслідкувати злети і падіння. На мою думку ця чорна смуга не довго ще буде тривати. Як казав амер. конструктор Форд: "Автомобілі потрібні для того, щоб продавати до них запчастини".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus