USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучан переконують, що будівництво - законне

6 Травня 2015 18:35
Біля будинку №4 по вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів мешканці будинку зустрілися з представником забудовника та міської ради. Посадовці доводять, що будівництво законне, проте жителі все одно проти такого «сусідства». Про це інформує Волинське Агентство Розслідувань.

На зустріч сьогодні, 6 травня, завітали заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник головного архітектора та головний художник міста Ярослав Матвіїв і начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк.

Посадовці зазначили, що у підприємця є всі необхідні дозволи та документи на будівництво торгового павільйону площею 28 квадратних метрів.

«Це не є прибудинкова територія», – зазначив Тарас Яковлев. Саме тому до мешканців не зверталися за дозволом на будівництво. Жителям будинку запропонували звернутися до забудовника та домовитися про облаштування благоустрою дворів за його рахунок. Представники міської ради запевняють, що торговий павільйон поки дозволили поставити терміном на два роки. Якщо власник завдаватиме мешканцям незручностей чи не виконуватиме умови договору, посадовці обіцяють не продовжувати дозвіл на розміщення павільйону.

Проте мешканці категорично проти будівництва «тимчасової споруди»: вони кажуть, що вже мають гіркий досвід. Раніше поблизу будинку був магазинчик, де згодом почали продавати алкоголь. Через це мешканці відчували значні незручності. До того ж, зі слів жителів будинку №4, в них значні проблеми з каналізацією. Після того, як забудовник почав роботи, підвал будинку знову наповнився водою.

З цього приводу Олександр Козлюк зазначив, що необхідно вивчити це питання. «Прийдуть, обстежать, і якщо це сталося з вини суб’єкта господарювання, то він буде зобов’язаний це виправити», – сказав начальник управління.

Проте мешканці не хочуть іти на поступки та кажуть, що не хочуть будівництва ні на яких умовах.

«За моєї пам’яті у нас вже три випадки, коли після зустрічі з людьми відміняли рішення про будівництво», – додав Ярослав Матвіїв.

Водночас представник забудовника зазначив, що якщо не дійдуть згоди з мешканцями будинку, то інвестор шукатиме інше місце для будівництва торгового павільйону.

Нагадаємо, будівництво розпочали 30 квітня без згоди мешканців сусіднього будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Олександр Показати IP 6 Травня 2015 21:15
Ну от, що за бидло-люди. Живу все життя за два будинки від місця забудови, ходжу там мало не щодня протягом 20-ти років. Коли прочитав першу статтю про це будівництво був в шоці: - плели нісенітнеці, що пожежним та швидким не буде кудою заїзжати, та там НІКОЛИ дороги не було, ніхто тудою ніколи не їздив і не буде. - хочуть вони там з часом дитячий майданчик, там в середині двору є не поганий, облаштований Палицею, а вони хочуть зовні двору над дорогою. 20 років вже білохали хочуть і все не можуть. Там пройти в дощ не можливо, одне болото. - проблеми з продажем алкоголю, та в них за 10 метрів через дорого колібріс, в якому того алкоголю тьма. Це навіть не прибудинкова територія, яка знаходиться ззовні двору, а їм все не вгодиш. Якийсь простий підприємець(бо не простий, послав би вже давно і збудував буратіно-2 в три поверхи, впритул до будинку) хотів створити декілька нових робочих місць, пару гривень від податків в бюджет, а їм по..х. Нічого не треба. Самі нічого не можуть і іншим не дають.
Анонім до Олександр Показати IP 7 Травня 2015 07:48
все не так Тарас, все не так, а бидло це ті що сидять в вищих ешалонах влади, а не прості ЛЮДИ.
Олександр до Анонім Показати IP 7 Травня 2015 23:30
Який я тобі "Тарас", тобі повилазило? Бидло є скрізь і у владі, і в низах.
Анонім до Олександр Показати IP 9 Травня 2015 13:58
Ледве не знудило. Як можна з таким гівном таким як ти ТАРАС, Панас, Олександр І т.д. будувати державу. Не важливо хто працює в міській раді а важливо те, що людина повинна поважати український народ, навіть. якщо цей народ не має за що поважати. Але це принцип влади - поважати народ, або бути тим народом повішеним на ліхтарі. Бидло і рагулі при владі і ти видно серед них))..
ВАЛЕНТИНА Показати IP 6 Травня 2015 22:28
Шановний Олександр, не можна називати людей бидлом!!! Особливо за те , що вони дбають про свій добробут. Мешканців хвилює забудова через перспективу стати сусідами "чергового генделика ". Нікому не буде приємно слухати під вікнами п*яні співи, і оминати "калюжі з пивних рік". Просто усім зрозуміло,що не має доцільності будувати тут продуктовий магазин , оскільки поруч є багато конкурентів. Тому мешканці і б*ють на сполох. Якби були б надані гарантії, що на цьому місці- через деякуий час не буде ніякої "пивнушки", а буде просто магазин- то ніхто не був би проти.
Підтримую Олександра до ВАЛЕНТИНА Показати IP 6 Травня 2015 23:13
Вельмишановна Валентина в паспорті прив'язки чітко зазначене цільове призначення (торгівля продуктами харчування). Які гарнтії Вам ще потрібні? А на рахунок доцільності встановлення і конкуренції, то в боротьбі підприємців завжди виграє споживач (купляють там де свіжіше і краща ціна).
Анонім до Підтримую Олександра Показати IP 7 Травня 2015 10:47
-"Які гарнтії Вам ще потрібні? " - "Бажано письмові , а не усні". А з нашими, не стабільним законодавством і продажними чиновниками - всі рішення змінюються- за дуже короткий термін.
Лучан до ВАЛЕНТИНА Показати IP 7 Травня 2015 08:14
Це не ваша земля і не вам вирішувати.що на ній будувати,а там дійсно ніхто ніколи неїздив і іздити небуде.якби в будинкцу було ОСББ то вони б були сусідами(бо малиб земля чи в постійному користуванні чи у власності,а так їх будинок на міській землі.А придумувати про дитячий майданчик над дорогою,де вже були сметрі від ДТП це повний бред
Анонім до Лучан Показати IP 7 Травня 2015 11:01
А ми не вирішуєм. А говорим ДОЦІЛЬНІСТЬ побудови ПРОСТО ПРОДУКТОВОГО МАГАЗИНУ , який орієнтований на те щоб МИ мешканці сусідніх будинків- " бидло-люди"(Олександр), були його прямими користувачами його послуг. Просто розбудова нашого міста, його вулиць, скверів, та тимчасових споруд має бути -цілонаправлена, все має бути логічним, а не як "ПРИВІТ, ТУТ БУДЕ ЩЕ ОДИН, ДУЖЕ ПОТРІБНИЙ ВАМ МАГАЗИН"
Олександр до ВАЛЕНТИНА Показати IP 7 Травня 2015 23:31
Можна, якщо вони на це заслуговують. А в даному випадку заслуговують на 100%.
Порада мешканцям будинку Показати IP 6 Травня 2015 23:20
Заключити договір про наміри. Зобов'язати підприємця облаштувати тротуари і спортивний майданчик.
Anonymous до Порада мешканцям будинку Показати IP 7 Травня 2015 00:22
та на холеры те майданчики спотривные ????? есть школа 26 и там есть майданчик спортивный не вижу смысла в этих майданчиках напротив дороги ..... бред .... был бы я вот таким предпринимателем и имел докупент на постройку срать я хотел на тот планктон ктороый живёт в том доме ... и мало ли что они там вякать будут ... ни себе не людям ...
Дом #19 Показати IP 6 Травня 2015 23:59
Чиновники гор.совета -молодцы. Непобоялись, приехали на встречю с людьми. Терпеливо пытались всё разъяснить. Плохо что договороспособность этих людей очень низкая. Предприниматель произвел впечатление порядочного человека. Пройдите по квартирах, соберите подписи. Люди поддержат того, кто наведёт порядок на том участке земли.
11 Показати IP 7 Травня 2015 08:29
ну обзивати жителів бидлом то трішки не правильно....а те що у них "щира українська натура"..то це звичайне явище у таких які за все своє життя палець у палець не стукнули.....десь колись отримали квартиру за союзу..і вся їхня користь для суспільства..а зараз їх жаба давить що хтось буде заробляти гроші...
Луцьк Показати IP 7 Травня 2015 09:34
Ось так мають нас простолюд ні за що ці спекулянти,тупоголові підприємці.Їм би бало зшибати і робити,що заманеться. От давай будувати на цій землі,що загального користування..Купи землю олігарх і спекулянт за містом і будуй,хоч вбиральню,хоч пивнушки. А ми не дамо вам збагачуватися за наш рахунок-це все,що ми можемо добитися.Нам не потрібі пивнушки через дорогу магазин цього вистачить.В Маневичі їдь плішук непотрібний-це точно полішук іирішив ,що може робити що захоче. Почекайте ще трішки люди не так з вами будуть розправлятися. Ми не бидло, а ви бидло.
Олександр до Луцьк Показати IP 7 Травня 2015 23:28
Простий люд це ті хто за дві тисячи гниють духовно на своїх нікчемних роботах? Я таких як вИ бачив сотні, яких просто неймовірно душить жаба коли вони бачать успішних людей. Ви деградуєте, от і все ваше життя.
патріот Показати IP 7 Травня 2015 15:28
це будинок кооперативний а не державний і з мешканцями треба рахуватись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus