USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучан позбавляють субсидій

9 Лютого 2016 21:15
Управління соцполітики здійснює ретельні перевірки декларацій пільговиків. Після перевірок декларацій з'ясовується: деякі примудрилися приховати, що їм належать кілька машин, будинки, квартири.

Про це йдеться у публікації «Є!».

У результаті людям доведеться повернути державі до десяти тисяч гривень. Ось кілька прикладів, коли отримувач субсидій «забув» вказати в декларації про майно. Мешканка Тернополя в 2014 році оформила субсидію. Тільки забула вказати у декларації, що у її чоловіка є Mercedes 2002 року випуску, а також машини МАЗ і ГАЗ. Зате це не упустили в міському управлінні соцполітики. В результаті суд, згідно з реєстром рішень, постановив: жінка повинна повернути державі 2,5 тисячі гривень.

Житель Миколаєва не вказав в декларації автомобіль дружини, в результаті повинен повернути 1047 грн виділеної йому субсидії. Ще один житель Миколаєва забув про квартиру, в результаті суд присудив повернути в бюджет 4,2 тис. грн.

А ось лучанка винна державі 33,5 тис. грн. З них субсидія складає 10,7 тис. грн, решта - допомога малозабезпеченим сім'ям. І все через те, що перевірка знайшла у неї в Волинській області зайвий будинок в 100 кв. м і земельна ділянка, які вона також забула вказати в документах.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОГО Й ЗА ЩО МОЖУТЬ ПОЗБАВИТИ СУБСИДІЇ

Також в Луцьку «постраждала» ще одна мешканка: у неї в Рівненській області виявили зайвий будинок, який вона не внесла в документи. В результаті вона повинна повернути 3,3 тис. грн. Ще один житель Луцька поплатився за племінника, який проживає з ним: у родича перевірка знайшла зайву квартиру в 29 кв. м. І тепер дядько повинен повернути 6,5 тис. грн державі. Юристи кажуть, що зараз подібних випадків дуже багато - служби соціального захисту розсилають повідомлення про неправдиву інформацію і перерахунку субсидії. А у адвокатів з'явилася додаткова робота.

«Людям вже приходять такі листи щастя. Причому там вказують, що в разі несплати будуть застосовувати санкції - штраф у 25 тис. грн. Перевіряють також інформацію не тільки за останній рік, а роки за три. Тепер електронні реєстри спростили роботу і доступ до інформації», - розповів «Вістям» адвокат Іван Ліберман. Глава Мінсоцполітики Павло Розенко каже, що у тих, хто оформив субсидію, вклади в банках поки не перевіряють.

«Для цього потрібно буде прийняти ще низку рішень в Кабміні, - вказав Розенко. Адвокат Ростислав Кравець радить першою чергою сумлінно заповнювати декларацію при оформленні субсидії.

«Зрозуміло, що тепер держава буде уважно перевіряти. Те ж саме стосується і банківських вкладів, їх перевірка - справа часу», - вважає Кравець.

Економічний експерт Олександр Охріменко додає, що органи соцзабезпечення можуть також уточнити у банку, чи були у претендента на субсидію покупки на суму понад 50 тис. грн. «У разі обману почнуться проблеми, так що зараз обманювати - собі дорожче», - попереджає Охрименко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
лучанка Показати IP 9 Лютого 2016 21:27
Знято наступні обмеження при оформленні субсидії: щодо майнового стану (окрім одноразової покупки понад 50 тисяч гривень) щодо наявності у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні щодо здачі в найм житлового приміщення особами, які оформлюють субсидію Органам соцзахисту забороняється вимагати від заявників інші документи, крім заяви та декларації. Всі додаткові документи будуть отримані органами соцзахисту у порядку обміну від Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та ін. Вам НЕ потрібно подавати інші документи самостійно. ps Читайте уважніше документи а тоді пишіть
Вова Показати IP 9 Лютого 2016 21:37
Не зрозумів? Так коли надавали субсидії кричали що не залежить від наявності авто, землі і т.д.? Залежить тільки від доходів. Чи це як у старого єврея - знаю що дурять, але не знаю де?
Анонім до Вова Показати IP 9 Лютого 2016 22:23
Нє дядьку, як маєш гроші на машину, на палац, жінці нашубу, то чого за субсидіями лізеш? Маєш вклад на 100000грн, а за квартиру 2000грн не можеш заплатити?. Субсидії - для бідних, а не для хитрожо5их
Вова до Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 22:55
То б то якщо є автомобіль то вже жирдяй, а жінка нехай в дранті ходить? Чи субсидії дають лише тим хто бухає та крім нарізання різьби у носі нічого не робить?
Анонім до Вова Показати IP 10 Лютого 2016 08:33
Нехай жінка вчиться шити і в"язати - не буде в дранті ходити
Вова до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 15:34
Чуєш пане кривосісь, ти б навчився не триндіти, а з жінкою своєю розбирайся.
Анонім до Вова Показати IP 9 Лютого 2016 22:58
А вони зараз передумали!!! Порахували що їм самим мало залишається!
123 до Вова Показати IP 9 Лютого 2016 23:23
Що ви видетесь це субсидіїї за 2014 рік за 2015 зовсім другі вимогі !
Марина Показати IP 9 Лютого 2016 22:29
Отже, якщо я не працюю, але після оформлення субсидії поклала на депозит останні гроші, то я щось там змущена повернути? А як вираховують той штраф? у три чи шестикратному розмірі?
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2016 22:30
Безплатний сир тільки в мишоловці, це не субсидія -це маразм ,який може бути тільки в нашій країні з такою владою як в нас, гнати всіх дармоїдів -корупціонерів щоб аж гай шумів, спочатку обіцяють золоті гори, закликають людей оформлювати субсидії, а потім будуть забирати в сотні разів більші суми ніж дали .
Анонім до Лучанин Показати IP 9 Лютого 2016 23:03
Субсидії - для нужденних. Люди, для нужденних, а не для тих, кому вистачає совісті чи наглості чи розуму обійти закон і жити за рахунок інших
стефко до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 06:16
Тільки так! Скільки пооформляло субсидіі людей, що можуть платити!!! Перевіряти нещадно!!!!!!!!! Може інші будуть боятися!
Анонім до стефко Показати IP 10 Лютого 2016 12:28
Невже Ви не розумієте, що нас свикористовують та цькують один на одного. Бачите - у нього машина, а у мене нема. Значить нещадно. Так до ненависті можна договоритись. А після неї що ? 17 рік і червоний терор ? А ляльководи зверху тільки руки потиратимуть і тішитимуться як замість вирішення важливих питань людей лобами зіткнули.
Анонім до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 13:04
Дядя, я працюю і отримую зарплату, плачу податки і весь мій дохід видний у податковій.Весь до копійки. І заробив я на однокімнатну нову квартиру і на авто 2008 року. Я заробив . І ніяких субсидій. А хитрун не платить податки і за цей час заробив на новий Лексус і на хату в Ліпінах. Оскільки в податковій немає у нього доходу, то і має він субсидію. І цю хату в Ліпіних оплачую за свої податки я і ще сотня таких дурнів. А він Їздить на своєму Лєксусі і пишається як гарно всіх об"єгорив.
Вова до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 15:35
Жінка нашила на квартиру?
Анонім до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 12:22
У квітні дорожчає тепло, у березні та вересні ( двічі) - електроенергія. Здорожчення газу теж не за горами. Водоканал з січня підняв ціну за куб. Ввели абонплату за газ, та мають ще ввести комісію за газ. Та у нас скоро нужденними буде майже вся країна за винятком олігархів, депутатів, міністрів і т.д. Де обіцяне європейське "покращення" ??? Ваші діти будуть жити ........Де ? На вулиці, після того як кредити повіддають усіляким реструктуризаторам.
Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 22:33
Якщо Ви не працюєте, то звідки гроші? Якщо маєте гроші на вклад, то чому ними не сплатити компослуги?
Вова до Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 22:57
А кого колише? нам підносили - "мають значення лише доходи та витрати на компослуги" чи кролік пиз*ун?
марина до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 00:35
Мені 50 років - роботи немає. Збирала на операцію, але подорожчало настільки,що перевела гроші в доляри і поклала на депозит, щоб діти мали як похоронити мене. Не судіть і вас не осудять. Звідки взяти гроші на штраф? якщо банк, який взяв на депозит закрився?!
Ірина Таран Показати IP 9 Лютого 2016 22:56
Просто клас. Сєня дав, Сєня взяв.
А самі собі Показати IP 9 Лютого 2016 23:06
Дармоїди і сволочі зарплати піднімають! В мене в знайомої і виплату з соцзахисту зняли на дитину по втраті годувальника( мати- вдова) тих 308 нещасних гривень і то гади забрали в дитини!субсидіі кому дійсно треба то не дають!! Шо ж ту вже зробиш!? Самі люди вибрали на свою дурну голову! Шило на мило поміняли! Ото влада мать Вашу!
Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 23:21
тепер я точно знаю, кого янукович називав козлами. це - дармоїди, які називають себе слугами народу
Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 23:36
яйцеголовий попонтувався із субсидіми, а потім тихим сапом все відмінить. єврому"ак
Соц Показати IP 10 Лютого 2016 00:47
То Гвоздецька Вікторія приховала з Луцька. Вроді машину чоловіа не вказала. В міськраді працює. Зараз вимагають назад гроші повернути.
я Показати IP 10 Лютого 2016 08:41
Сейчас при оформлении субсидии декларации не нужны...
набридло Показати IP 10 Лютого 2016 09:17
Знаю з власного досвіду та з досвіду своїх знайомих, що субсидіями користуються ті, які взмозі платити комунальні, а бідні плалять за послуги 100%. От вам і справедливість по-українськи.
Вова до набридло Показати IP 10 Лютого 2016 15:37
Бідні настільки що не в змозі заповнити заявку?
Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 09:33
А ці,що по закордонах гроші заробляють не перевіряють, а тут поприписувані і субсидії получають. Саме головне,що хати,які пооставались в селах батьківські тепер в тягар. То ж казали,що вже ці будинки,які остались батьківські не входять,як друге житло.Яке діло має хата в селі, в якій я не живу до квартири чоловіка в Луцьку.Це жах.Субсидії получають багаті
Лучанин до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 11:44
А ті шо позакордонах гроші заробляють, пересилають їх сюди. Тим самим зменшують курс долара, щоб інші лодарі могли купити хліб і заправити машину по 19 грн. а не по 35 за літр. При цьому не бачать своїх дітей і близьких роками.
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2016 11:40
Ставте твердопаливні котли (звертайтеся буде велика знижка)! Субсидії будуть може ще з рік можливо два. Нам не потрібний комунізм дайте людям нормально заробляти, люди заплатять за газ. Я не можу отримати субсидію бо не приписаний і будинок ще не на мені і таких заручників багато. Молоді сім'ї які знімають квартири є заручниками ситуації орендодавці ж не нададуть офіційні документи здачі житла. Багато знайомих випалюють по субсидії 500- 600 кубів на 60 кв. метрів. це нормально? платять по 170гр. А ці молоді сім'ї платять по 2000,00 грн і їм залишається 800 на проживання от вам і субсидія.
Л Показати IP 10 Лютого 2016 11:59
Наша сім'я має 4 кімнати і оплачуєм 1700. Два пенсіонери один безробітний, одна в іншому місті працює. І нічого платим. Тільки кому і за що? Якщо раніше було менше що змінилось зараз? А потім держава забере з нас соцдоплати, пільговий проїзд, індексацію тих 100грн. Мотивуючи а субсидії з чого платити. І зарплати скажуть по тій же причині не підніматимуть. На що транші беруть їм не вистачає. Долар до грн має бути 1 до 1. І без махінації. А тепер прив'язали наш добробут до валюти і грабують.
Анонім до Л Показати IP 10 Лютого 2016 13:06
Ну так он хтось в Луцьку отримує субсидію 8 тисяч. Тут писали.
скакун Показати IP 10 Лютого 2016 13:05
Слава Україні! Героям Слава! Україна - понад усе! Віва, віва Україна! Смерть ворогам!
ллл до скакун Показати IP 10 Лютого 2016 15:06
ЩО ТО ВІВА ВІВА?
Анонім до ллл Показати IP 10 Лютого 2016 18:55
То не ВІВА, то той Вова, що має машину, жінка ходить в дранті, а він хоче субсидію.
ОЙ Показати IP 10 Лютого 2016 22:11
Народ .... а умене в сусідки депозит уже років 10, самотня, на похорон собі збирала по копійці.....тепер що субсидіїї не буде буде???? хто її поховає??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus