USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучан рятували від неприємних новин за допомогою чорного гумору

8 Серпня 2014 08:31
Небанальну польську кінокомедію «Ciało» («Тіло») використали як засіб проти негативу, що лине із телеекранів та вводить людей у депресію.

Безплатний кіноперегляд фільму «Ciało» відбувся 7 серпня у рамках нового проекту мистецького клубу, що на вулиці Драгоманова, 1 у Луцьку.

Захід організували спільно із центром іноземних мов «Мандарин». Як розповіла керівник центру, викладач польської та англійської мов Юлія Яковлюк, для того, щоб прищепити людям любов до іноземних мов, постійно намагаються організовувати безплатні заходи. Влаштувати кіносеанс запропонував завідувач клубу Віталій Поліщук, оскільки клуб має приміщення, яке може вмістити декілька десятків лучан, які матимуть можливість цікаво проводити час та розвиватися. Подібні заходи планують робити принаймні раз на тиждень для того, щоб люди могли ненав’язливо вивчати іноземні мови та дізнаватися щось нове під час безплатних кінопереглядів.




Наразі лише випробовують новий тип заходів, а у майбутньому, відповідно до відгуків відвідувачів, насичуватимуть зустрічі, до прикладу, із іноземцями, яких немало мешкає у Луцьку. Планують влаштовувати культурний обмін між представниками різних націй, для того, щоб змістовно проводити час та знайомитися із різними культурами. Зі слів Віталія Поліщука, вирішили розпочати із показу польського фільму, оскільки із країною-сусідом у Луцька найбільше зв’язків та спільних проектів, зокрема культурних.

Цей захід спланували за тиждень, а надалі кіноперегляди плануватимуть за місяць заздалегідь. З вересня проект планують зробити широкомасштабним. Так, він включатиме не лише кіноперегляд, а й розв’язання завдань, спеціально підготованих для фільму. Холодними вечорами восени та взимку, зі слів організаторів, люди із задоволенням приходитимуть на перегляд іноземних фільмів та зустріч із іноземцями.

«Сьогодні новини, які бачать люди на телеекранах, дуже навантажують та пригнічують, тому ми вирішили показати комедію, для того, щоб глядачі могли абстрагуватися від негативу, набратися натхнення та позитивніше дивитися на реальність», - розповіла Юлія Яковлюк.



Фільм «Ciało» - польська комедія із чорним гумором, який, втім, не злий, а добрий та тонкий. Для того, щоб насолоджуватися оригінальним звучанням, для фільму знайшли українські субтитри. Зі слів Юлії Яковлюк, у Польщі іншомовні фільми демонструють без дубляжу, із оригінальною звуковою стежкою та субтитрами.

У кінострічці йдеться про труп людини, яка випила забагато рідини для бальзамування. Заплутана детективна історія навколо трупу, який потрапляє до різноманітних персонажів, розплутується лише наприкінці фільму. Попри незвичний для типової комедії сюжет, у фільмі немає надміру насильства та негативу. Фільм радять переглянути тим, хто хоче побачити небанальну комедію. Так, голлівудські кінокомедії, зазвичай, банальні, а романтичні комедії передбачувані та мають хепі-енд. Фільм має несподіване закінчення та специфічний гумор, тож сподобається поціновувачам непересічних, але легких для сприйняття фільмів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus