USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Короткометражні фільми викликали «довгі» думки у лучан

13 Серпня 2014 08:32
Досягати успіху всупереч труднощам, не бути байдужим, бачачи несправедливість та робити добрі вчинки лучани вчилися за допомогою короткометражних кінострічок.

Захід «Коротке кіно для довгих думок» відбувся 12 серпня у мистецькому клубі, що на вулиці Драгоманова, 1 у Луцьку.

Шість короткометражних фільмів з глибоким змістом демонстрували безплатно усім охочим.

Розпочали вечір із хвилини мовчання, присвяченої пам’яті полеглих на Сході. Зі слів завідувача клубу Віталія Поліщука, вибрані для перегляду короткі фільми покликані дати довгий відголос всередині глядача. Фільми дають можливість по-новому поглянути на життєві цінності. Стрічки дають розуміння того, як це – бачити, чути, рухатись, говорити.



Розпочався сеанс із короткометражки «Нам все одно», яка змушує замислитися над цінністю життя та торкається проблеми людської байдужості, яка у підсумку може обернутися проти людини.



Наступною увазі лучан запропонували емоційну стрічку «Ти мене чуєш? - Я тебе бачу».



Після цього переглянули фільм «The Most Beautiful Thing», у якому йдеться про світ людини із особливими потребами (дівчини, яка не чує). Дехто з глядачів зауважив, що нам, на відміну від тих, хто не чує, бракує терпіння для того, щоб зробити крок назустріч та порозумітися між собою.





Фільм «Всупереч» вчить робити добро попри усі життєві негаразди та не впадати у відчай.



Наступною переглянули оригінальну стрічку «Дзеркало», яка показує те, яким швидкоплинним насправді є життя. Так, у фільмі життя головного персонажа сконцентроване у серії епізодів перед дзеркалом у ванній.



Найсильніше враження на глядачів справив останній фільм «The Butterfly Circus», у якому головну роль зіграв Нік Вуйчіч – людина, яка в багатьох викликає захоплення та вселяє віру в людей, адже на власному прикладі доводить, що бути щасливим - можна, навіть народившись без кінцівок. Фільм насправді мотивує, адже у стрічці показана доля людини, надзвичайно ображеної природою, яка, проте, перетворює свої недоліки на переваги.



Після перегляду фільмів глядачів запрошували дискутувати та ділитися враженнями від побаченого. Короткометражки виправдали назву заходу та викликали чимало роздумів в лучан. Так, глядачі визнали, що важливо мати у своєму житті людину, яка мотивувала б розвиватися, а також згадали, що кожен – коваль свого щастя.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus