USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучан у міськраді агітують вступати до каси взаємодопомоги

5 Лютого 2014 19:00
Людям варто забути формулу «безкоштовна медицина», вважає перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Таку думку він висловив під час комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства і дитинства сьогодні, 5 лютого.

«За умов, коли держава недофінансовує медицину, люди не хочуть приймати участь в цих процесах. 90% медичних працівників співпрацюють з касою «Допоможемо собі», а з-поміж освітян всього 10%. Притому, що в освітян заробітна плата вища, ніж у медиків. Тут все контролюється і бухгалтерією, і лікарем. Але люди все одно сподіваються на безкоштовну медицину. Немає ніде в світі безкоштовної медицини», - зауважив посадовець.

Лікар має бути консультантом, а людина сама має займатися своїм здоров’ям, вважає він. Мовляв, нерідко люди після курсу лікування продовжують вживати шкідливу їжу, палити, розпивати алкоголь, а після загострення хвороби вони ще й мають претензії до лікаря.

Нагадаємо, медики міста кажуть, що собівартість аналізів у декілька десятків разів вища, ніж сума, виділена з міського бюджету на одне відвідування поліклінік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2014 01:34
От ніби і все вірно сказав, але і ніби щось не те. Якщо лікар має бути тільки консультантом, то для цього в сучасному світі існує інтернет, завдяки чому люди "успішно" і лікуються. Можливо нам достатньо передзвонити за певним номером телефона щоб отримати консультацію як вирізати собі апендицит, грижу? А давайте подзвонимо і отримаємо консультацію я к на серці операцію зробити. В Конституції чітко записано що медицина безкоштовна! І поки там це буде записано саме ви, а не люди, повинні вирішувати питання забезпечення медицини фінансами! Якщо вам не вдається або змінити Конституцію, або знайти фінанси - дайте можливість зробити це іншим, а не плодіть корупцію. А чому саме каса взаємодопомоги, а не страхова медицина? Тому що в касу ви можете засунути лапу, а в страхову медицину зась?
Ирина Показати IP 6 Лютого 2014 05:56
Вообще-то, бесплатная медицина существует в стране процветающей монархии- Великобритании. Могу даже добавить, что людей из групп риска- пенсионеры, инвалиды, дети, и еще некоторые категории населения с вредными условиями труда, в обязательном порядке заставляют проходить регулярные медосмотры вплоть до конкретной диагностики, если необходимо. При отказе = штраф с той же пенсии, поскольку им выгоднее предупредить заболевание, чем его лечить.
Гость Показати IP 6 Лютого 2014 10:22
Я особисто беру участь у касі "Допоможімо собі".Там дуже усе чесно, дуже гарні дівчата, які обслуговують, головний лікар також,гроші видають миттєво на лікування.А якщо не лікувалися два роки,перекидають кошти на будь-кого з членів сімї. Через поліклініку в якій лікуєшся,легко і просто можна виписа и рецепт через "Допоможімо собі" ідеш з карточкою,де записано все лікарями про твою хворобу кожного разу,якщо ти хворий до зав. поліклінікою.,вона дає добро і все,виписуєш,які потрібно тобі ліки.. і все.А, якщо недай Бож е попав в ліканню ,мендсестра дзвони там кажуть с уму яка є і зразу обслуговують, купують ліки безкоштовно.Тільки лікарів,що виписують ліки, контролюєш сам, бо в кінці лікування тобі приносять перелік препаратів, які ти підписуєш, ну а там може бути багато зайвого-це ж наша ментальність лікарська загребуа така,а не обдере один одного,то жити не може. Такі ми противні люди,таке на жаль страшна дійсність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus