USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Лучан запрошують на презентацію книги про кінорежисера з Волині

21 Травня 2016 09:00
У Луцьку відбудеться презентація книги про кінорежисера Антона Тимонишина.

Про це повідомляють організатори заходу.

25 травня 2016 року о 16.00 годині у Волинському академічному обласному театрі ляльок відбудеться презентація книжки Лариси Брюховецької «Кінопростір Антона Тимонишина. Від ракет ФАУ-2 до Артура Абста».

Книга присвячена волинянину Антону Григоровичу Тимонишину (1921-1969), який народився на хуторі Береззя (нині село Сьомаки Луцького району).

Працював актором Волинського обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, а згодом, здобувши професійну освіту у Київському інституті театрального мистецтва імені І. Карпенка-Карого, став кінорежисером. У шістдесяті роки минулого століття на Київській кіностудії імені О. Довженка поставив декілька гостросюжетних фільмів, серед них: «Ракети не повинні злетіти» (в співавторстві), «Їх знали тільки в обличчя», «Експеримент доктора Абста». Ці гостросюжетні кінострічки мали великий успіх серед глядачів не тільки тодішнього Радянського Союзу, а й за кордоном, свою аудиторію вони мають і сьогодні.

Автор книги – український кінокритик, кінознавець, головний редактор журналу «Кіно-Театр» Лариса Брюховецька теж є волинянкою. Вона - упорядник і редактр 14 збірників, присвячених українському та світовому кіно. Повертаючи із забуття ім’я знаменитого кінорежисера Антона Тимонишина, віднайшла і використала чимало архівних матеріалів.

Під час презентації присутні матимуть змогу переглянути один із фільмів майстра, почути розповіді Лариси Брюховецької про роботу над книгою, а також спогади волинських митців, краєзнавців, земляків про Антона Тимонишина.

Також діятиме фотодокументальна виставка з фондів Волинського краєзнавчого музею, яка висвітлює життєвий і творчий шлях Антона Тимонишина.

Вхід вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus