USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучан застерігають від «псевдо-кредитів». ПЕРЕЛІК ФІРМ

16 Липня 2013 14:55
Прокуратура Луцька застерігає громадян і радить не довіряти так званим, кредитним спілкам, які виманюють гроші.

Так, цього року до прокуратури Луцька та міськвідділу міліції надійшло більше 20-ти заяв та повідомлень громадян про вчинені кримінальні правопорушення в сфері кредитування. Для порівняння, в минулі роки їх були одиниці. Громадяни скаржаться на роботу, так званих, кредитних спілок, зокрема, ТзОВ »УКРАЇНСЬКИЙ ПРОГРЕСИВНИЙ АЛЬЯНС», СТ «КРЕДОСОЮЗ», ТзОВ «АВТО ЖИТЛО ПЛАН», ТФК «АКТИВ», ПП «ЯТЕС», Б.А.Н.К. «НАРОДНИЙ». Цим структурам люди сплачували кошти в сумі від 1500 до 2400 гривень за послуги з отримання кредиту, однак ані отримати кредит, ані повернути гроші їм не вдалося, - йдеться у повідомленні прокуратури міста.

Ці відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження. Тому прокурори застерігають людей і радять сто разів подумати, перш ніж укладати будь-який договір та обов’язково консультуватися з кваліфікованими юристами.

Привертає увагу громадян, кажуть, заманлива пропозиція надання, так званого, кредиту - малі відсотки без довідки про доходи. Коли особа звертається до таких структур з метою отримати кредит, то працівники установи, як правило, запевняють її в тому, що вона обов’язково отримає, гарантують, укладають відповідний договір. Важливо, що в такому документі не зазначено гарантії відповідно до умов договору отримання особою кредиту. За словами прокурорів, такі сумнівні структури не несуть відповідальності за відмову в отриманні кредиту, а також не зобов’язані повернути кошти в разі відмови особи в отриманні кредиту.

Тому прокуратура Луцька застерігає громадян бути уважними і нагадує, що такі дії важко кваліфікувати як шахрайство, тому що в договорах, а традиційно в прикінцевих положеннях, є пункт, яким передбачено, що умови відповідають волевиявленню та дійсним інтересам клієнта. Правники радять із обережністю ставитися до ситуацій, коли для отримання кредиту пропонують заплатити будь-які кошти, що взагалі суперечить основам кредитування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ігор Показати IP 16 Липня 2013 15:55
Коли прокуратура зрозуміє, що ТзОВ, ПП та подібні структури не можуть бути кредитними спілками ? Панове, перш ніж давати інтерв’ю, прочитайте Закон України "Про кредитні спілки". А правильна назва шахраїв звучить так - адміністрування придбання покупок в групах.
Валерій Показати IP 16 Липня 2013 16:34
З таким же успіхом можна прокоментувати: " Так звані банки"
Вася Показати IP 16 Липня 2013 17:06
А ще "Єдина Родина" була така. Там теж людей порозводили як лохів.
володимир Показати IP 16 Липня 2013 17:25
Справжня кредитна сп1лка реклами не потребуе. Там не так легко отримати кредит. Наша с1м,я давно користуеться послугами кредитно1 сп1лки 1 безмежно 1й вдячна. Там не дурять. А т1 оголошення якими обклеен1 стовби - то лохотрони.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus