USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанам, які пропустили планову повірку лічильників, необхідно звернутися до «Луцькводоканалу»

4 Липня 2023 12:30
З початку повномасштабного вторгнення в Україні була послаблена відповідальність тих споживачів, у яких не повірені розподільні вузли обліку(квартирні лічильники) холодної води в квартирах. Ця постанова діяла до 6 червня 2023 року. Наразі на території Волинської області необхідно здійснити повірку тих лічильників, які з тих чи інших причин не були повірені у визначений час. Інакше споживачі можуть зіткнутися із певними незручностями, зокрема, їм можливе проведення нарахувань за послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за показами вузлів комерційного обліку. Це стосується лише тих споживачів, які пропустили планову повірку упродовж періоду повномасштабної війни.

Про це повідомили у пресслужбі КП «Луцькводоканал».

Як зазначається, «Луцькводоканал» не припиняв здійснювати повірки розподільних вузлів обліку, але відсоток повірених приладів істотно впав. Чимало лучан змінили місце проживання, виїхали або не допускали працівників і проведення процедури планової повірки ускладнилось. Тому КП «Луцькводоканал» розпочинає кампанію по повірці тих розподільних вузлів обліку, перевірка яких була запланована, але не відбулася.

Щоб слідкувати за графіком проведення планової повірки вузлів розподільного обліку, треба зайти на сайт КП «Луцькводоканал» (https://vd.lutsk.ua), знайти розділ «Сторінка споживача», а в ньому підрозділ – «Графіки повірки лічильників».

У графіках, розподілених по місяцях, необхідно знайти свою адресу і подивитися, чи значилась вона в планах для проведення повірки. Споживачам у червні 2023 року на звороті рахунків за червень 2023 року буде розміщено GR-код для реєстрації заявки та детальна інформація про порядок проведення повірки. Інформація буде розміщуватися в рахунках упродовж трьох місяців.

Якщо споживач виявив, що його будинок був у списку тих, де відбулася повірка розподільних приладів обліку, але саме в його квартирі лічильники станом на 01.07.2023 року не повірено, він повинен узгодити свої дані й домовитися щодо того, коли фахівці зможуть перевірити його засоби обліку.
Як наголошується, повірка розподільних вузлів обліку здійснюється підприємством «Луцькводоканал» без стягнення будь-якої плати. Фіксуються непоодинокі випадки, коли якісь приватні компанії беруть плату за повірку приладів обліку. Необхідності в цьому немає.

За найближчих чотири місяці підприємство «Луцькводоканал» планує повірити всі пропущені адреси, щоб повернутися до звичайних графіків.

Повірка індивідуальних приладів обліку проводиться раз на чотири роки. «Луцькводоканал» інформує про це споживачів, у яких надійшов час повірки. За місяць до проведення планової повірки споживачам надходять смс-повідомлення, в поштові скриньки також надсилається інформація, перед повіркою спеціалісти проводять додаткове оповіщення телефоном. Тобто зроблено все для того, щоб споживачі точно були попереджені й підготувалися, а також узгодили час проведення повірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 4 Липня 2023 15:30
Постанова Уряду №412 * На період військового стану і три місяці після повірка лічильників заборонена* Коли я до них прийшов то сказали що це не обовьязково і це просто рекомендаційний характер* Ось так і живем******
Теж лучанин до Лучанин Показати IP 4 Липня 2023 17:09
Вказана вами постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ № 440 від 07.04.2023. Тепер повірка обов'язкова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus