USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Повірка лічильників у Луцьку: 320 гривень за розпломбування – незаконно

29 Грудня 2017 19:19
У зв’язку зі зміною законодавства на КП «Луцькводоканал» змінилися умови повірки лічильників. Лучани скаржаться, що нова вартість послуг надто висока та економічно не виправдана.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся лучанин Андрій Шева. Чоловік вважає, що КП «Луцькводоканал» встановив неправомірну вартість послуг й просить допомогти розібратися з проблемою.

«Мова йде про КП «Луцькводоканал». Цього місяця вони змінили розцінки на повірку і розпломбування водяних лічильників. Раніше було так: дзвониш на водоканал повідомляєш показники і тобі дають дозвіл на зняття. Я самостійно знімаю лічильники та несу його на повірку у відповідні органи (ДП «Волиньстандартметрологія», ПАТ «Електротермометрія», ДКП «Луцьктепло»), де ціна повірки приблизно 50-80 гривень. Тепер вони встановили нові тарифи: якщо «Луцькводоканал» сам знімає лічильник і робить повірку - 200 гривень, якщо я сам хочу його зняти, то вони дають дозвіл на розпломбування – вартість 320 гривень. Логіки немає ніякої. У ПАТ «Волиньобленерго» взагалі безкоштовне розпломбування при черговій повірці.

Мені КП «Луцькводоканал» пояснює це тим, що зробили таку вартість аби люди самі не знімали лічильники. Це просто абсурд, адже не може так бути, що хто що хоче те і робить. Є ж і права споживачів! А коли я почав дзвонити по всіх інстанціях, то мені ввечері подзвонив заступник директора КП «Луцькводокал» і сказав, що, як виняток, безкоштовно мені розпломбують і запломбують лічильника», - розповідає про ситуацію чоловік.

Із цього приводу начальник відділу тарифної політики департаменту економічної політики Луцької міської ради Наталія Штинька пояснює, що кошти на дані послуги раніше закладали у тариф за комунпослуги, нині ж за повірку платять окремо. Про це, нагадаємо, детальніше йшлося в матеріалі "У Луцьку повірка лічильників гарячої та холодної води стане платною". Втім, посадовець наголошує, що просити 320 гривень за дозвіл на зняття лічильника – незаконно й рекомендує готувати письмову скаргу.

«Ці зміни відбулися у зв’зку із затвердженням Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Тариф для нашого «Луцькводоканалу» встановлює комісія, яка знаходиться в Києві. На сьогодні вони цю вартість вилучили з вартості послуг на водопостачання. І в якому розмірі вона там була включена ми не знаємо, адже цим займалася національна комісія. Це питання вивчає антимонопольний комітет, який запросив матеріали та визначає реальну вартість послуги. Після аналізу вони дадуть висновок чи вартість правомірна.

Втім, платити понад 300 гривень за дозвіл розпломбування – це точно незаконно й вартість завищена, у такому випадку потрібно звернутися до нас з офіційною письмовою скаргою. Для цього потрібно надіслати відповідний запит з копією документів на ім’я виконувача повноважень Луцького міського голови й далі ці документи розпишуть на нас і ми цим займатимемося», - пояснює Наталія Штинька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 29 Грудня 2017 20:05
Пільговій категорії населення перевірку лічильників води ,взагалі,повинні робити безкоштовно .
ігор луцький до Анонім Показати IP 29 Грудня 2017 21:05
Там теж працюють люди Степана.Будуть проблеми як із Луцьктеплом,якщо вчасно не взяти під контроль.
Анонім до ігор луцький Показати IP 30 Грудня 2017 19:09
Не Степана, а Ігоря..... І той заступник, який телефонував пану Шеві, уже навів порядок в обленерго тепер прийшов наволити на водоканал!!!!!!
лучанка до Анонім Показати IP 30 Грудня 2017 22:49
Не Гуменюк часом?У обленерго бардак і кругова порука.Простій людині хоч туди не ходи.
Він Показати IP 29 Грудня 2017 20:43
Волиньгаз нам робив безкоштовно у грудні, правда довго

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus