USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Динамічна система оплати проїзду у громадському транспорті: лучанам пропонують сплачувати за час або відстань

11 Березня 2021 16:19
На території Луцької громади пропонують запровадити так звану динамічну оплату проїзду пасажирів у громадському транспорті.

Про це йдеться у стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року.

Зокрема, як повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький, серед запропонованих нововведень – розташування на пунктах пересадки пасажирів терміналів поповнення електронних квитків, а також запровадження системи динамічної оплати проїзду пасажирів за час або за відстань, проведені під час руху у громадському транспорті.

Зокрема, на думку фахівця, динамічна оплата проїзду – найбільш актуальна для приміських маршруток.

Окрім цього, у межах стратегії пропонують запровадити оплату праці перевізникам за пробіг, а не за кількість перевезених пасажирів, що мотивуватиме останніх не сходити з маршруту раніше часу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Луцькій територіальній громаді хочуть створити диспетчерський центр, що зможе додавати або знімати автобуси з маршруту та контролювати дії перевізників.

Також видання повідомляло про те, що у Луцьку чотири автобусні маршрути обласного центру планують замінити на тролейбусні.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 11 Березня 2021 16:27
ще зонування застосуйте. контролювати як будете?
Пффф до Анонім Показати IP 11 Березня 2021 17:00
Міряти відстань дуже просто по gps трекеру встановленому в кожній маршрутці і тролейбусі - при вході приклав картку система запомнила точку як нульову для цієї картки і при виході ще раз приклав картку система зафіксувала проїханий шлях помножила на ціну за за 1 км. і зняла нараховану суму з картки.
Анонім до Пффф Показати IP 11 Березня 2021 17:26
в автобусi?!?! це не метро. люди ще не навчилися через переднi дверi заходити, а через заднi виходити, а ви вже хочете ускладнювати задачу)))
Йося моргенштейнн до Анонім Показати IP 11 Березня 2021 17:50
Вхід-вихід не переплутав???
Анонім до Йося моргенштейнн Показати IP 11 Березня 2021 18:17
в людей на переднi - вхiд, на заднi - вихiд. також присутня червона табличка "зупинка", пiдсвiчуеться при натисканнi кнопки вимоги зупинки.
Нострадамус Показати IP 11 Березня 2021 17:51
6 гривень за кiлометр, посадка 3 грн, висадка 5 грн, можна ще багато чого вигадати.. Ага, ще збоку намалювати надпис супер-таксi,..
Земляк Показати IP 11 Березня 2021 18:00
Потрібно нам як пасажирам сприяти впровадженню системи оплати. Це дасть змогу нам заощаджувати і не платити в кармани. Також прозорість прибутків перевізників дасть змогу аргументувати вартість проїзду.
Hello Показати IP 11 Березня 2021 19:42
Двічі(вхід/ вихід) прикладати картку це якось не зовсім зручно, і я, як пасажир в цьому не зацікавлений. якщо спробувати варіант автоматичного сканування при виході на задні двері (наприклад, встановити прилад як при виходах з супер маркетів). І як це буде впливати на здоровя. Контроль знятих коштів за проїзд висвічувати на екрані для кожного пасажира, що виходить, вихід організовано по-одному. Це одна з 1001 ідеї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus