USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Платити картками: у Луцьку затвердили програму автоматизованої оплати проїзду

26 Вересня 2018 16:08
Проект Програми автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті міста, яка дозволить підвищити якість та ефективність надання послуг з перевезень, затвердили депутати міської ради. Зокрема, запустити програму планують у третьому кварталі 2019 року - саме з цього періоду лучани зможуть розплачуватися у громадському транспорті картками.

Відповідне рішення прийняли 26 вересня під час засідання 47 сесії міської ради

Нагадаємо, нещодавно виконком погодив проект Програми автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті міста, однак затвердити її мали депутати.

Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, 17 січня 2017 року були внесені зміни до Закону про місцеве самоврядування, зокрема про місцевий транспорт. Суть їх полягає у тому, аби в громадському транспорті незалежно від форми власності ввести безготівковий розрахунок.

«Програмою автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті пропонується введення безготівкового розрахунку в громадському транспорті Луцька. Ми збирали вісім луцьких перевізників і вони не заперечували щодо впровадження автоматизованої системи оплати. Оператор, який має забезпечувати збір коштів, буде обраний на конкурсній основі», - розповідав раніше Володимир Степанов.

Так, у тролейбусах необхідно буде встановити по два валідатори, а в маршрутках – по одному. Загальний обсяг фінансування, необхідний для реалізації програми, – 48 мільйонів 500 тисяч гривень. Зокрема, 6 мільйонів 550 тисяч гривень – кошти міського бюджету, 41 мільйон 950 тисяч гривень планують залучити з інших джерел.

Окрім того, наразі у міському транспорті пасажири платять готівкою, тож міська рада не має точних розрахунків потоку пасажирів, точного обліку пільгових пасажирів, до того ж водії відволікаються, коли беруть гроші за оплату. Також система дасть можливість ефективно використовувати маршрути, адже тоді можна побачити, на якому маршруті машин забагато, а на якому недостатньо.

Депутат Микола Федік поцікавився, яким чином поставити в рівні умови міські та приміські автобуси, адже в міських автобусах будуть встановлювати навігатори.

Володимир Степанов відповів, що потрібно буде проводити оптимізацію маршрутів, тобто тим маршрутам, які рухатимуться містом, необхідно буде їх змінювати.

Радник міського голови Ігор Поліщук, своєю чергою, проанонсував, що ведеться робота з обмеження руху приміських маршрутних транспортних засобів, особливо в центрі міста, адже вони створюють великі незручності у багатьох аспектах.

"Сподіваюся, що з нового року це запрацює, і це буде стимулом для об'єднання навколишніх сіл з Луцьком", - наголосив Ігор Поліщук

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Смл Показати IP 27 Вересня 2018 09:16
Давайте уже зробите це було і не буде заєць
скептик Показати IP 27 Вересня 2018 15:16
проект правил користування міським пасажирським транспортом (тролейбусом, автобусом) у м. Луцьку - це повний брєд собачий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus