USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам дозволили створити квартальний комітет

25 Вересня 2013 21:00
Мешканцям Малоомелянівського масиву Луцька міська рада дозволила створити квартальний комітет «Малоомелянівський».

Питання, яке розглядали під час засідання 45 сесії Луцької міської ради, що відбулося 25 вересня, викликало дискусію серед депутатів.
До слова, питання про створення комітету виносили на розгляд депутатів міськради не вперше. Так, під час 44 сесії, створення комітету «Малоомелянівський» не підтримали.

Депутат Андрій Осіпов звернувся до колег з проханням піти назустріч мешканцям мікрорайону, адже вони мають право на створення такого органу. Народним обранцям нагадували, що на Волині вже існують квартальні комітети. Так, два таких органи існує у Рожищі. Наразі на підтримку створення квартального комітету зібрали 600 підписів громадян з паспортними даними. Депутат Юрій Вега зазначив, що закон передбачає передачу в певному обсязі владних повноважень такому органу місцевого самоврядування нижчого рівня, а в рішенні такі повноваження не вказані. Депутат припустив, що згодом представники квартального комітету можуть почати «вибивати» владні повноваження у міської ради.

Депутат Андрій Козюра зазначив, що законодавство про місцеве самоврядування надає підстави створювати подібні комітети для захисту наболілих питань, які є в мікрорайонах. З його слів, депутати не мають права заперечувати лучанам відстоювати свої права. Він зазначив, що делегування повноважень квартальному комітету можливе лише після його створення.

«Це добре, що у нашому місті є небайдужі люди. Давайте не будемо чинити їм перешкоди», - звернувся Андрій Козюра до депутатів.

Депутат Анатолій Бірюков зазначив, що йому невідома кількість населення мікрорайону, а приймати рішення про створення квартального комітету, мовляв, повинно не менше половини його мешканців.

Рішення все ж таки ухвалили під аплодисменти частини депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus