USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лучанам не цікаво, чи правильно їх записали у реєстрі виборців

16 Червня 2009 15:49
Починаючи з березня, лише сімдесят лучан прийшли перевірити правильність персональних даних Державному реєстрі виборців. Про це 16 травня повідомляють «Волинські Новини».
 
Як розповіла провідний спеціаліст відділу ведення Державного реєстру виборців Луцької міськради Алла Агрипініна, наразі триває процес первинного уточнення. Власне, особливого ажіотажу серед лучан немає – упродовж березня-червня перевірити вірність персональних даних прийшли лише сімдесят осіб.
 
Опісля завершення первинного уточнення лучани в серпні отримають дані з проханням уточнити їх у разі потреби. Нагадаємо, торік зі списків вилучили дві тисячі «двійників».
 
Довідково: 
Державний реєстр виборців – це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання та обробки даних про виборців. Основним завданням Реєстру є забезпечення державного персоніфікованого обліку громадян України, які мають право голосу, відповідно до ст.70 Конституції України, та складання списків виборців для всеукраїнських і місцевих виборів та референдумів.
Створення Державного реєстру виборців в Україні є необхідним елементом демократизації суспільства. Такі державні реєстри діють у Швейцарії, Бельгії, Голландії, Угорщині, Албанії, країнах Балтії. Формування та ведення цього реєстру забезпечить прозорість і чесність проведення виборів, уникнення фальсифікацій, дублювань, інших помилок, дасть можливість спростити процес складання виборчих списків та своєчасно вносити до них зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus