USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучанам презентували нову книгу Покальчука. ВІДЕО

22 Червня 2011 11:02
У Луцьку презентували книгу «Тремтячі еліти» соціального психолога, політтехнолога і журналіста волинянина за походженням Олега Покальчука.
Презентація відбулася у Художньому музеї, – повідомляє Волинська ОДТРК.
Книга «Тремтячі еліти» -– це не художній твір, не історичне дослідження, а філософська антропологія, автором якої є відомий соціальний психолог, – йдеться у сюжеті.
Автор розповів, що, працюючи в Інституті соціальної і політичної психології при Національній академії педагогічний наук України над темою політичної української еліти, він помітив, що багато проблем і конфліктів сучасності вже були колись, як і поведінка правлячої еліти.
«З того вийшло власне те, що української еліти не існує, – зазначив Покальчук. –Тобто така якась річ, яка є на поверхні. Але завдяки цьому постало питання: чому її не існує? Хоча є якась категорія людей, яких ми називаємо начебто елітою, з неї знущаємося і глузуємо, в більшості вже ненавидимо їх просто. А чому ми вибираємо їх не просто зараз і тепер, а останні десятки, можливо, сотні, можливо, тисячі років? Чому так стається? Які чинники в суспільстві дозволяють нарікати на всі влади, які існували, і водночас служити цим владам чи вибирати їх».
У художньому оформленні книги – вістря двох списів вікінгів, знайдених під час розкопок у Ковелі.
Особлива любов автора до Скандинавії дозволила йому припустити, що «історія Київської Русі у тому вигляді, як її вивчають з карамзинсько-грушевських часів, – не просто помилка, а невдала точка відліку історії нашої країни».
Автор сюжету Людмила Вегера зазначає, що книга Олега Покальчука «Тремтячі еліти» розрахована на читача-інтелектуала.
У виданні піднято багатьох суспільних питань, міфів, архетипів, ролі церкви і навіть творчості Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 22 Червня 2011 11:37
Олежик молодец. Умница и талант. Один из ярких представителей луцких хиппи 60-70 гг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus