USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам загрожують небезпечні вірусні інфекції?

30 Серпня 2013 18:52
Величезна злива, що була у Луцьку 30 липня, може стати причиною руйнування лабораторії, де роблять дослідження на небезпечні вірусні інфекційні захворювання.
Про це стало відомо 30 серпня під час засідання бюджетної комісії обласної ради, інформує ВолиньPost.
Про проблеми, що виникли в лабораторії, начальник Головного управління Держсанепідслужби в області Наталія Янко поінформувала голову Волинської облради Володимира Войтовича.
Янко зазначила, що під час зливи у будівлі управління Держсанепідслужби Волині на проспекті Волі, 55, у Луцьку, зруйнувався дах та пошкодило стелю. Саме в цьому приміщенні розташовується санітарно-гігієнічна та бактеріологічна лабораторії.
Дощові води потрапили до приміщень з дороговартісним обладнанням. Окрім того, пошкодило покрівлю лабораторного корпусу.
«Через аномальні опади відбулося часткове затоплення приміщення вірусологічної лабораторії, що на вулиці Підгаєцька, 13, яка є режимним об’єктом», - йдеться у листі Наталії Янко.
У цій лабораторії здійснюють дослідження на небезпечні вірусні інфекційні захворювання. Зокрема, вірусні гепатити А, В, С, ентеровіруси, в тому числі віруси поліомієліту та інші.
Унаслідок зливи у вірусологічній лабораторії порушився мікроклімат, що вплине на вихід з ладу високотехнологічного лабораторного обладнання вартістю 1,5 мільйона гривень, заявляє головний санепідеміолог області. А ушкодження фундаменту та стін призведе до руйнації будівлі.
Тож, Наталія Янко просила розглянути питання щодо можливості виділення коштів з обласного бюджету.
«Це дасть можливість забезпечити заходи по недопущенню поширення інфекційних захворювань серед населення Луцька та області», - зазначає Янко у своєму зверненні до голови облради.
Це клопотання розглянули в департаменті фінансів облдержадміністрації і зазначили: утримання Держсанепідслужби та її підрозділів здійснюється з держбюджету.
А з місцевих бюджетів виділення коштів на структуру заборонено, окрім випадків, коли видатки здійснюються за рахунок вільних залишків або перевиконання доходної частини бюджету.
Утім, як зазначили в департаменті, вільних залишків та перевиконання бюджету за станом на 1 серпня цього року немає.
Окрім того, волинським санепідеміологам у департаменті порадили діяти згідно з законодавством: вирішити питання в органі виконавчої влади, у сфері управління якого знаходиться об’єкт, що зазнав збитків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
андрiй76 Показати IP 30 Серпня 2013 20:16
Цікаво,а що то за режимний обєкт такий,що його звичайним дощем розмило,хай навіть сильним?..
Просто человек Показати IP 31 Серпня 2013 02:34
ООО, мадам Янко пришел повод задуматься о чем то, не только о своем личном кармане, ботоксе, новой шубой, и наросшими ногтями-когтями. Поскольку, кроме этого дамского комплекта - плевала она на санстанцию, людей, и лаборатории с высокой горы. Как ухаживала за хозяйством - в таком оно и состоянии, плечевном и разваленном. Зато карманы главрачихи полные.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus