USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанка з династії поштарів отримала нагрудну відзнаку

15 Вересня 2016 17:45
Лучанка з третього покоління поштовиків отримала нагороду, - інформує Вісник і К.

Дідусь і бабуся лучанки Світлани Дейни все життя проробили на пошті. Більше того, її батьки мали на двох 75 років поштового стажу! Продовжила трудитися на цій ниві й Світлана Анатоліївна, яка нещодавно за наполегливість у роботі отримала нагрудну відзнаку від Генеральної дирекції УДППЗ «Укрпошта».

Пошта як друга домівка

Світлана Дейна у вирі поштового зв’язку працює 23 роки, пройшовши шлях від оператора до начальника відділення № 26 у Луцьку. Пригадує, як, будучи маленькою дівчинкою, вона поважно крокувала з татом вулицею. У той час Анатолій Дейна працював телеграфістом, а доньці було приємно вручати людям повідомлення. Із серйозним обличчям Світлана приймала від господарів «Спасибі, донечко» та з поважним виглядом відчиняла хвіртку наступного будинку зі словами: «Вам телеграма». До того ж батьки працювали позмінно, а залишити дівчинку не було з ким. Тож часті відвідини пошти зробили свою справу. Після закінчення школи питання, яку професію вибрати, не стояло.

– Поштову службу обрала свідомо, – ділиться Світлана Дейна. – Батьки відмовляли, мовляв, ноги трудитимеш на цій роботі. А в мене дідусь усе життя електриком при пошті пропрацював, мама й бабуся – операторами. Тато сорок років проробив телеграфістом. Тож і я без вагань продовжила сімейну традицію – стала поштовиком.

У поштовому відділенні № 26 Луцька, де сьогодні працює Світлана Анатоліївна, багатолюдно. Із самісінького ранку сюди поспішають лучани. Одні – оплатити рахунки за комунальні послуги, інші – отримати грошовий переказ або відправити посилку. Деякі за давньою звичкою отримують на пошті пенсію. І хоча всі пенсіонери знають, що листоноші неодмінно нададуть їм цю послугу вдома, все ж вважають за краще прийти самі.

– Таких пенсіонерів у нас три тисячі. Тут місце їхньої зустрічі. Вони обговорюють життєві проблеми та міські новини, діляться враженнями від прочитаних статей у газетах, – розповідає Світлана Дейна.

Старенькі поштових працівників знають в обличчя, називають їх на ім’я. У відповідь – посмішка, детальна інформація про тарифи, про те, які види послуг ще можна отримати і як ними скористатися. Час від часу до відвідувачів підходить завідувачка Світлана Анатоліївна. Разом вони щось обговорюють, підраховують і знаходять прийнятне рішення. І так кожного дня. Як каже Світлана Дейна, спілкування з людьми – це основна перевага цієї роботи.

Не знала, що мають нагороджувати

Про те, що її кандидатуру подали до відзнаки за сумлінну працю, пані Світлана навіть не здогадувалась.

– В той момент, коли мені зателефонувала керівник поштамту, я доглядала за мамою в лікарні. Думала, що викликають у дирекцію по звітності. Перевела дух, зібралась, а там – урочистості, – сміється.

Світлана Анатоліївна зізнається: працювати на пошті непросто. З кожним роком зростає кількість видів послуг, багато доводиться оформляти документів. Свій успіх у роботі керівник відділення пов’язує з колективом, з яким можна навіть «у розвідку», адже один за одного

горою. Колег Світлана Дейна поважає, гуртує їх, стимулюючи тим самим до праці. Недарма начальник луцького поштамту Світлана Володимирівна Костюк каже про свою тезку: «Відділення № 26 завжди зразкове. Світлану не страшно відправити на передову, бо вона справляється з найскладнішими завданнями. Оцінюючи професіоналізм, ставлення до роботи таких працівників, як Світлана Анатоліївна, можемо бути впевнені – у нашої пошти є майбутнє».

Катерина ЛОЗИЦЬКА, Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus