USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Лучанка показала найстаріший «Кобзар» у місті. ФОТО

9 Березня 2013 14:15
Понад 100 лучан прийшли до пам’ятника Тараса Шевченка вшанувати пам’ять знаного українця зі своїми «Кобзарями».
Захід, приурочений 199-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка, відбувся у Луцьку 9 березня.
Відзначати День народження великого Кобзаря почали із декламування його віршів і покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка. Так, долучилися до заходу й волинські владці, депутати рад усіх рівнів та громадські діячі.
Зокрема, серед присутніх були заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк, перший заступник голови Волинської облради Юрій Лобач, Луцький міський голова Микола Романюк, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, народний депутат ВРУ Анатолій Вітів, депутати облради Олександр Пирожик та Святослав Боруцький, депутат міськради, екс-мер Луцька Богдан Шиба, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай, волинський письменник Андрій Бондарук.









Окрім того, серед присутніх були власники унікальних видань шевченківського «Кобзаря». Так, найстаріший зі знайдених у Луцьку «Кобзар», датований 1921 роком, належить Тамарі Курінській.
Жінці, як й іншим власникам цікавих видань «Кобзаря», які прийшли до пам’ятника, вручили в подарунок нову збірку творів Тараса Шевченка. Цю місію доручили заступнику голови Волинської ОДА Олександру Курилюку.
Тамара Курінська подякувала за подарунок і зазначила: «Наш Луцьк весь час жив ідеями Кобзаря. Зараз у нас в Україні – руїна. Така руїна, про яку писав Шевченко. І слова його – пророчі. Дуже шкода, що вони сьогодні накладаються на наше буття».



Окрім того, під час заходу виступив хор Волинського училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
lubart Показати IP 9 Березня 2013 14:55
і у мене є кобзар 1921р друкарні львів. наук. тов. ім. Шевченка
Виборець Показати IP 9 Березня 2013 21:45
А де палиця, єрємєєв та івахів. Тут так можна попіаритись, а їх катма...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus