USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанки здобули путівку до чвертьфіналу кубка України з футзалу

26 Лютого 2017 18:33
Жіночий футзальний клуб «Легіон» з Луцька, поступившись удома киянкам з ЖФК КНУБА (Київський національний університет будівництва і архітектури - ред.), вийшов до чвертьфіналу розіграшу кубка України з футзалу, завдяки комфортній перемозі на виїзді.

Перший матч, який відбувся у столиці місяць тому, лучанки виграли з рахунком 6:2. Перед початком матчу-відповіді тренер «Легіону» Дмитро Голоскоков зауважив, що хоч гандикап і немалий, але не варто робити поспішних висновків та наголошував на повній концентрації та сильних сторонах суперника.

З перших хвилин матчу ініціативу захопили гості, які вже на початках мали непоганий шанс відзначитися. Проте завдати удару по воротах, ціною травми, завадила одна із лідерів лучан - Анастасія Грицак. А ще за дві хвилини першу жовту картку в матчі отримала Іванна Зайчук за фол у центрі поля.

Стартовий натиск гостей приніс свої плоди: вже на 5-й хвилині зустрічі, коли незлагоджені дії у захисті лучан дозволили перехватити м’яч Марті Чернеті та відправити його у порожні ворота, киянки забили гол у ворота «Легіону».

Тренер лучан одразу ж провів заміну, випустивши у напад Руслану Назарчук. «Легіонерки» могли зрівнювати рахунок, але вихід 1 на 1 не вдалося реалізувати Юлії Сардарчук. По тому гра здебільшого точилася біля воріт лучанок, що вилилося у другий пропущений гол. На екваторі першого тайму Юлія Канівець перехопила м’яч у центрі поля, і реалізувала вихід віч-на-віч – 0:2.

Були моменти у гостей відзначитися і втретє, але надійна гра голкіпера «Легіону» Діани Городюк, яку без перебільшення можна назвати гравцем матчу, не дозволила киянкам збільшити розрив. Щодо лучанок, то найгостріший момент, під завісу першого тайму, не вдалося реалізувати Юлії Сардарчук.
Перерва пішла на користь лучанкам, адже вже з перших хвилин другого тайму вони закрили гостей на їхній половині, нервуючи голкіпера та водночас тренера киян Саїду Гасанову. Першу спробу гостей організувати атаку перервала підкатом у центрі поля Анна Мякота, за що отримала жовту картку. Невдалий розіграш штрафного призвів до контратаки лучан, який точним ударом завершила таж таки Анна – 1:2. А ще за хвилину вона вже асистувала Юлії Сардарчук, яка не залишила жодних шансів Гасановій – 2:2.

Гостей явно не влаштовував такий хід матчу. Відтак, наставник взяла тайм-аут, одразу ж по завершенню якого киянкам знову вдалося вийти вперед: після удару Юлії Гнидюк м’яч потрапив у стійку, а на добиванні першою була гравець киян Вікторія Носова – 2:3.

Але вже за хвилину лучанки зрівняли рахунок: вдала контратака завершилася точним ударом Іванни Зайчук (друга гольова передача на рахунку Юлії Сардарчук) – 3:3.

Гра стала більш відкритою та «веселою», з великою кількістю ударів, та майже без затримок у центрі. Лучанки, за рахунок комбінаційної гри, більше часу проводили на половині поля суперника, але забити ніяк не вдавалося.

За 5 хвилин до завершення гості знову вийшли вперед. Колотнеча у штрафному лучанок зібрала ледь не усіх гравців, а першою до м’яча дісталася Олена Папенко – 3:4. Фактично у наступній атаці рахунок став 3:5 – це Юлія Гнидюк пройшлася центром поля та сильним ударом збільшила перевагу гостей.

Лучанки вирішили зберегти результат і відійшли назад, сконцентрувавшись на захисних діях та рідких виходах в атаку, одна з яких ледь не завершилася голом, але два удари протягом хвилини від Надії Зелінської були неточними.

На останній хвилині матчу лучанки пішли в атаку, яку гостям вдалося перервати та організувати власну. Вона виявилася результативною – 3:6. До завершення поєдинку залишалося менше 30 секунд, протягом яких лучанки вдало розкатували м’яча на свої половині.

Фінальна сирена зафіксувала програш «Легіону» з рахунком 3:6, але завдяки перемозі на виїзді саме вони крокують до ¼ розіграшу кубка України.

Після гри тренер «Легіону» відзначив, що команда блідо виглядала у першому таймі. Далася взнаки травма Анастасії Грицак та неоптимальна форма Іванни Зайчук. Щоправда діями підопічних у другому таймі Дмитро Голоскоков залишився задоволеним і тепер очікує вдалого жеребкування у чвертьфіналі. На цьому етапі до команд першої ліги приєднуються команди з вищої ліги, тому поєдинки обіцяють бути ще більш напруженішими та цікавішими.

Фото Миколи Мартинюка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Классссс Показати IP 26 Лютого 2017 20:15
Молодці дівчатка! Іванка Зайчук, ми гордимося тобою!
Супер Показати IP 26 Лютого 2017 22:21
Молодці дівчата!!! Легіон вперед!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus