USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучанці вкотре відмовили у приватизації землі

25 Травня 2016 15:31
Луцька міська рада черговий раз відмовила у приватизації земельної ділянки, що знаходиться на вулиці Винниченка, 53. Через правову колізію ця ділянка, де-юре, є вільною. Хоча сім’я пані Новосад користується нею вже 40 років.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 25 травня.

Депутат Павло Данильчук розповів, що лучанка Галина Новосад вже більше 11 років намагається приватизувати ділянку в центральній частині міста. Землю у власність не можуть надати, але й забрати з користування теж не можуть.

Лучанка належно оформила усю документацію задля отримання земельної ділянки та звернулася до міськради. На перший погляд, нічого не стояло на заваді, втім, депутати голосували більше 40 разів, але необхідної кількості голосів «за» для ухвали рішення не зібралося. Зауважимо, що відмовити вони не мають права, тому, депутати не відмовили, але й права не надали.

Жінка більше 40 років користується землею і має рішення для розробки проекту землеустрою. Відтак, міська рада мала ухвалити рішення щодо її землі автоматично.

Але їй не відмовили, під час голосування рішення ніколи не набирало голосів. Питання «Про внесення проекту рішення щодо виділення земельної ділянки для громадянки Новосад Г.С. на вулиці Винниченка, 53» розглядали більше 20 разів. Згодом з’ясувалася додаткова обставина - інший підприємець має поряд земельну ділянку, хоче там будуватися.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІСТОРІЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ В ЛУЦЬКУ: ГОРОД, ХАТА ЧИ БАГАТОПОВЕРХІВКА?

Євген Ткачук зауважив, що профільна комісія одноголосно не підтримала, бо це, відповідно до документів, вільна земельна ділянка. І коли депутати звернулись в профільні управління, то вони заявили, що ні висновків, ні документів надавати на цю ділянку не будуть через невідповідність.

«Якщо проголосуємо за цей проект, то заженемо людину в глухий кут – не буде жодного документу», - каже Ткачук.

Депутат Олександр Кравченко заявив, що потрібна загальна концепція стосовно розподілу вільних земельних ділянок, аби уникнути таких ситуацій. Вона вільна але до кожної треба підходити індивідуально.

Депутат Микита Рабан зауважив, що схема забудови, надана депутатам, не відповідає дійсності. Відтак, депутати голосуватимуть за документ, на якому доступ до ділянки перекритий дорогою. Також депутат зазначив, що межі ділянки з усіма сусідами не погодили, після чого ті підробляли підписи її чоловіка.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНКА НЕ МОЖЕ ОФОРМИТИ ДОКУМЕНТИ НА ЗЕМЛЮ ЧЕРЕЗ ІНТЕРЕС ТРЕТІХ ОСІБ

«Жінка хоче отримати безкоштовно землю, але є ряд правових перешкод. Документи не відповідають дійсності. Моя пропозиція – не підтримувати», - заявив Рабан.

Такої ж думки був і депутат Тарас Шляхтич, який заявив, що «Самопоміч» не підтримуватиме проект рішення через невідповідність земельному законодавству.

Депутат Григорій Пустовіт звернувся до присутніх з проханням підтримати жінку, яка працює медсестрою та не має ні бізнесу, ні додаткових вільних доходів:

«Йде війна за 5 соток землі, якою її сім’я користується все життя. Давайте допоможем звичайній сім’ї, не бізнесменам, яка чесно працює. Хай справедливість хоч десь переможе».

Його підтримав голова фракції «УКРОП» у міській раді Ігор Поліщук. З його слів, пані Новосад неодноразово була на сесії, пройшла десятки інстанцій та зібрала сотні документів, аби узаконити землю, якою користується десятки років.

«Зжальтесь над цією жінкою та проголосуйте», - звернувся до колег Поліщук.

Проте, депутатам не вистачило голосів, аби підтримали проект рішення «Про передачу громадянці Новосад Г.С. безоплатно у власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд на вул. Винниченка, 53».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Михайлович Показати IP 25 Травня 2016 17:54
Шановні депутати міської ради, чому ви нехтуєте законами України ? Кожен громадянин України має право на безкоштовні 10 соток землі у приватну власність . Показуєте свою "принциповість" на простій медсестрі , ГАНЬБА ...!!!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Травня 2016 18:46
депутатам просто не поклали в кишеню. за умови оплати вони голосують за такі порушення, що на вуха не налазить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus