USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани масово проходять військову підготовку

3 Березня 2014 22:30
Сотні чоловіків вже відвідали курси військової підготовки у Луцьку. Людей вчать теорії а також дають можливість здобути практичні навички військової справи.

Курси організували на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Після прибуття, людей відразу ділять на дві шеренги – в одну шикуються ті, хто служив в армії або брав участь у бойових діях, у іншу ставлять людей без військового досвіду.
Навчальна програма для цих двох груп людей дещо відрізняється, хоча й охоплює всі базові необхідні моменти. За схожою програмою навчаються і луцькі ліцеїсти. Вони проходять підготовку в обсязі молодшого командира мотострілецьких підрозділів.

Як розповів начальник ліцею полковник Павло Боснюк, головне завдання таких навчань – систематизувати людей, які добровільно звернулись у військкомати і готові стати на захист України а також надати навики володіння одиницями зброї, які на сьогоднішній день є на озброєнні країни.
Також чоловік зазначає, що не менш важливою є психологічна підготовка людей.

Навчальна програма створювалася відповідно до тих завдань, які можуть виконувати чоловіки: це і вогнева підготовка, а також початкові навички ведення вогню. Всім охочим читають лекції з несення варти та патрулювання, здійснюють базову медико-санітарну підготовку, навчають маскуватися та захищати себе під час бойових дій тощо. Окрім того, фахівці інструктують членів Самооборони щодо питань охорони і захисту об’єктів інфраструктури населених пунктів.

Полковник Павло Боснюк зазначає, що близько 70% присутніх вже мали досвід служби у військах. Є й такі, хто воювали у гарячих точках: зокрема, бойові снайпери та мінометники. Хоча вистачає й тих, хто автомати Калашникова, пістолети і гранати бачили лише у комп’ютерних іграх чи на картинках.
Їм командири розповідають і показують як правильно поводитися зі зброєю, чистити її та стріляти.
Серед присутніх були й такі, хто просто прийшов згадати часи бойової молодості. Вже при виході з території ліцею зустрічаємо чоловіка, який докурює цигарку. Каже, що для себе нічого нового тут не почув, адже проходив військову службу і має чималий досвід:

«Розказує мені, як патрон вставляти… Та він ще на вишню «буба» казав, коли я вже добрий ящик їх відстріляв!», - жартує чоловік.

До слова, «вкластися» у шкільний норматив зі збору та розбору АК-74 вдається далеко не всім та не з першого разу. Але чоловіки допомагають один одному – ті, хто пригадав як це робиться, розповідають і показують іншим.
Біля іншого столу фахівці наочно демонструють міни, гранати та міномети.
Розповідають про принципи їх роботи, бойову потужність та можливості ураження.


Ну а тим, хто не служив у військах, дають базові знання щодо ведення вогню: спочатку відпрацьовують теоретичну частину, після чого юнаки вправляються у стрільбі з гвинтівки по мішені.
Навчання відбувається щодня з 16:00. Одноденний курс триває близько 4 годин, а у вихідні – впродовж цілого дня. Начальник ліцею розповідає, що за два дні навчань тут встигло побувати близько півтисячі чоловіків, але охочих здобути навички з військової справи ще вистачає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
МВ Показати IP 3 Березня 2014 22:39
щото я не бачу гузя, данильчука і козюру..... спить правий сектор Вставайте герої волині, люди мають вас бачити серед народу
ВДВ до МВ Показати IP 4 Березня 2014 09:37
А їх не "вставайте" треба закликати, а ставити до стінки! За таких "героїв" як Тягнибок, Ярош, Данильчук, Гузь... і розгораються такі конфлікти!!!
во дібіли до МВ Показати IP 4 Березня 2014 12:44
чому ніхто не розповідає що було ввечері декілька масових бійок біля ЦУМу і наметового містечка між пьяними правим сектор і політичним го майдан.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 3 Березня 2014 22:50
боюсь, що наслідком такого "скороченого" курсу молодого бійця стане розгром підрозділу у першому ж бою. ці хлопці не мають ДОСВІДУ у багатьох питаннях. вони просто перестріляють один одного. повірте моєму гіркому досвіду
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 23:24
нехай такий скорочений курс проведуть для турчинова,яценюка,кличка,тягнибока,а також для повного складу украЇнських олігархів. хай їм видадуть пістолети, щоб вони були першими хто своею груддю захистить українські землі, своїм прикладом піднімуть людей на захист україни. утопія.
Анонім до Анонім Показати IP 4 Березня 2014 00:23
не забувайте включити сюди усіх депутатів, чиновників,міністрів,усіх кому є що захищати,усіх хто на людському горбу жирує
123 Показати IP 3 Березня 2014 23:36
Берлін, квітень 1945-го.......
Чесний Показати IP 4 Березня 2014 06:37
Цітат-Российские солдаты никого не трогают, охраняют свои обьекты, да контролят въезд и все. Хлеб у местных не отбирают, никто расположения ЧМФ не пикитирует с требованием вывода войск. Пострадавших, убитых и раненых нет. Напряженка но без военных действий. Киев угомонится и шушеру бандеровскую затушит, тогда можно будет о чем то говорить, а то сидят как воды в рот набрали, ждут когда Европа с Штатами за них все решит и скажет. з.ы. В Харькове народ и без РФ войск справляется. Абсолютно згоден. а нонешня влада істеріку закатила. та і ви теж, підтримуючи фашистню до війни у криму. не йдіть у віскомати, зараз навчать дебілів користуватись зброжю та підуть на вулиці знов стріляти, невже незрозуміло?! не треба кримчан рятувати, вони самі справляться, не хочуть вас там бачити просто та і все. геть правий драний сектор та самооборону з волині- н провокуйте війну. ви- самі перші бндюки та фашисти, не плутайте чорне з білим!!! схаменіться!
Чесний Показати IP 4 Березня 2014 06:43
А кому хочеться повоювати, то валіть служити в армію за контрактом, а то, я к фінансувати армію, то грошей нема, а як проплатити якусь фашистську національну гвардію, набравші дебілів з вулиці, та навчити їх стріляти, то , мля, і гроші знаходяться! народ, схаменіться!
армія Показати IP 4 Березня 2014 08:08
да!!!!! а хто з цих вояків служив? чи хто з них працевлаштований??? безробітні алкаши, які хочуть щоб кормили і одягали!!
українець до армія Показати IP 4 Березня 2014 10:21
Чуєш ти, "розумний". покажи на фото хочаб одного алкаша чи безробітного! Це дійсно патріоти, які хочуть і готові захищати свою Батьківщину. А ти й далі лежи на дивані та жуй свій бутерброд...
Хх до українець Показати IP 4 Березня 2014 14:13
Від кого захищати..???
правдоруб Показати IP 4 Березня 2014 09:23
Гузь, Динильчук, Козюра, в своїх кращих традиціях, ЇДЯТЬ ВАРЕНИКИ, їм зараз не до суверенітету України, корито скоро можуть забрати
ррр Показати IP 4 Березня 2014 13:38
а тролі тут все с***руть і с***руть причому як ніхто не відповідає то між собою скоро захлинетесь від власного лайна -)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus