USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани не хочуть встановлювати загальні газові лічильники

27 Липня 2016 20:28
Через побоювання, що за газ доведеться платити більше після встановлення загального газового лічильника у багатоквартирному будинку, мешканці вулиці Бенделіані просять встановлювати їм індивідуальні лічильники.

Про це йшлося під час 11-ї сесії Луцької міської ради 27 липня.

У депутатському запиті до міського голови та керівника ПАТ «Волиньгаз» Микола Федік повідомив, що до нього звернулися мешканці будинку №1а на вулиці Бенделіані щодо примусового встановлення загального газового лічильника на багатоквартирний житловий будинок.

У місті склалася конфліктна ситуація між мешканцями багатоквартирних будинків та представниками газових компаній, які намагаються у примусовому порядку встановити загальний лічильник на будинок. У декількох мікрорайонах міста зафіксовані випадки, коли лучани зірвали встановлення таких засобів обліку газу.

Люди, посилаючись на Закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» вимагають від ПАТ «Волиньгаз» встановлення індивідуальних лічильників у кожну квартиру. Лучани побоюються, що після встановлення загального лічильника їм доведеться платити за газ значно більше. До того ж, загальний лічильник позбавляє принципу справедливості, оскільки не дозволяє визначити, хто скільки природного газу споживає, адже спожитий за місяць газ ділиться на всі квартири у будинку.
Депутат просив вжити передбачених законом дій щодо встановлення індивідуальних газових лічильників для мешканців вказаного багатоквартирного будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ХХХ Показати IP 27 Липня 2016 20:59
А чому це тільки для одного будинку, вони зобов язані встановити індивідуальні лічильники згідно закону у всіх багатоквартирних будинках!!!!!!
Тетяна Показати IP 27 Липня 2016 22:54
Дехто тілтки зранку гріє чай, а дехто качок смалить. Чому повинні платити за інших
КУМ Показати IP 28 Липня 2016 08:57
Міськрада навряд чи може впливати на ПАТ "Волиньгаз" 100% комерційну структуру,але депутати це повинні озвучувати.А до 1 січня 2018 всі повинні мати індивідуальні лічильники за рахунок монополіста,а не це "чудо",що вони нам хочуть змонтувати.Боротьба тільки починається,бо та байда в 7 разів дешевше ніж кожному прилад обліку газу.А коли буде облік 100%,вже ні куба ніхто не вкраде.
лучанка Показати IP 28 Липня 2016 10:35
Чому встановлюють газові лічильники на цілий будинок, а не в кожну квартиру??? Знову хочуть "з екрномити", заробити бабки???
Vasya Показати IP 28 Липня 2016 15:56
Це буде як з опаленням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus