USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Центр Луцька «устелили» рушниками

11 Травня 2014 19:05
Напис «Єдина Україна» та рушник єднання утворили під час фестивалю «Вишиті обереги єднання» у Луцьку.

Флешмоб, присвячений заклику до єдності та неподільності України, відбувся 11 травня, у День матері, на Театральному майдані у Луцьку.

Гасло «Єдина Україна» утворила луцька молодь у рамках п’ятого фестивалю «Вишиті обереги єднання». Під час флешмобу зі сцени фестивалю лунала поезія українською та російською мовами із закликом не ділити українців за політичними кольорами та мовами, якими вони спілкуються.



Після цього на Театральному майдані утворили загальний рушник єднання. До акції долучилися не лише молоді лучани, а й представники поважного віку та духовенство.

«Це свято – дуже важливий день для мене. Я сьогодні привітала зранку маму та бабусю та вирішила взяти участь у святі рушників. Тут зібрався увесь наш технікум. Я часто одягаю вишиванку, з родиною ми дотримуємося українських традицій, співаємо українські пісні. Найпоширенішими кольорами, які використовувалися для вишивки, споконвіку були червоний та чорний, які оспівувалися у піснях. Ними вишивають маки, троянди тощо», - розповіла учасниця акції студентка Вікторія Кравчук.



З її слів, останнім часом, внаслідок ситуації в Україні, молодь стала більше схилятися до патріотизму, підтримувати тих, хто боровся на Майдані. На думку дівчини, подібні акції варто влаштовувати частіше.

Як зазначив організатор фестивалю Віталій Іваницький, цього разу рушник єднання спеціально не вимірювали, адже йшлося не про довжину рушника, а передусім про заклик до єдності України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus