USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани перетворювали власний одяг у етно-шедеври

22 Березня 2015 17:15
Лучанам показали майстер-клас із розмальовування власного одягу мотивами з національною та етнічною символікою.

Майстер-клас «Вимальованка» від луцької художниці Марії Оліферук відбувся 22 березня о 13:00 у Галереї сучасного мистецтва України «Art-кафедра», що у спортивно-оздоровчому комплексі «Адреналін Сіті».

Узявши до рук пензлі й фарби, люди різних вікових категорій вправлялися в художній майстерності, пробуючи власний хист на тканині і тим самим вдихаючи життя у неповторну, якісну та модну річ.
Тканину розписують спеціальними акриловими фарбами, через добу після висихання малюнка виріб треба попрасувати. Фарби схожі на гуашеві, але завдяки властивостям тканини, яка має свій хай і невеличкий, але все ж рельєф, процес малювання відрізняється від письма на папері чи полотні. Розписувати можна з попереднім малюнком або без нього. Використання розчинника для акрилових фарб (це не ацетон і він не пахне) дає можливість створити ефект прозорості, також ним можна витерти невдалий малюнок.
«Такі вироби можна спокійно прати. Зараз дуже популярні українські мотиви. Я вважаю, що учасники майстер-класу – це не просто люди, які захотіли прийти і розважитися лише через якісь там віяння моди. Це - люди, яким справді подобається і вони хочуть мати цікаву річ, зроблені власними руками», - розповідає Марійка, і додає, що спеціальні фарби можна придбати у мистецькій крамниці та майже у будь-якому художньому магазині.
Спробувати власні сили мали можливість й ті, хто раніше не тримав у руках пензля, адже у розписі одягу використовували й елементи, створені методом штампування - вибійки.

«Погляньте, усі учасники малюють і в них це виходить», - каже художниця.

До слова, участь у майстер-класі була безкоштовною. «Чисту» футболку для майбутнього розпису можна було купити в галереї за 50 гривень, обираючи певний колір і розмір.

Загалом, захід відвідало близько трьох десятків лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus