USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Книга власними руками у Луцьку

12 Листопада 2014 21:13
Як виготовляти блокноти та книги власними руками побачили учні 8-ого класу ЗОШ №24.

Такий майстер-клас безкоштовно організували дизайнери Оксана Букіна та Ірина Жичук з ініціативи викладача вищезгаданого освітнього закладу Кузьмич Алли Миколаївни.

Сама Алла Миколаївна має креативний підхід до навчання та створила цікавий факультатив для учнів - "Аналіз ліричного твору". Під час нього вона навчає школярів правильно писати тексти, підвищує у них любов до книги. Ідея провести для них подібний майстер-клас виникла тоді, коли побачила в інтернеті проект Луцької художниці Ірини Жичук.

"У проекті дівчина показала унікальні сукні та обгортки для книг, пошиті згідно з її власним дизайном. Одразу захотілось зробити подібні обгортки з дітками. Оскільки технологія побачених мною обкладинок досить таки складна і учням було б важко їх виготовляти, Ірина порадила нам звернутись до арт-директора крамниці "КітГорошко" Оксани Букіної. А вже Оксана нам запропонувала виготовити з дітьми не просто обгортку на книгу, а й саму книгу-блокнот. Отак і вийшло, що я запропонувала, а дівчата з радістю мені допомогли", - зазначає вчитель.

Школярам спочатку показали, як робити книги та блокноти ручної роботи, а потім ще й провели мініпоказ суконь та обкладинок.



"Мене особисто здивувало, що усі 18 діток, які прийшли відвідати таке творче заняття, робили ці книги-блокноти з великим захопленням. Зокрема і хлопці. Для них це був дуже цікавий процес. Варто зауважити також і те, що абсолютно всі впоралися зі своїм завданням", - зазначає Оксана.



Все пройшло дуже цікаво та емоційно. Діти справді старанно підійшли до такої творчої та клопіткої роботи. Ті, у кого не все вийшло ідеально, не засмутились, а пообіцяли організаторам, що обов'язково спробують зробити ще одну книгу вдома.



Варто зауважити, що подібні заходи відбуваються в Луцьку не вперше. Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, як лучан вчили робити фетрові великодні яйця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus