USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани побоюються, що на місці дитмайданчика «виросте» парковка

27 Січня 2016 14:15
Мешканці вулиці Конякіна, 37А у Луцьку б’ють на сполох: замість скверику, який розділяє житлові будинки та ТРЦ «Слон», може з’явитися парковка, - інформує ВолиньPost.

Зі слів місцевих мешканців, комусь впала в око ця місцина, а депутати Луцької міськради з готовністю підключилися до такого собі «віджиму».

А справа ось у чому. Частину земельної ділянки цього скверу (а саме 191 м.кв.) вже двадцять років орендує приватний підприємець Сергій Климюк. Територія йому надана для обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого майданчика. Ділянку посадовці оцінили у майже 180 тисяч.

Термін оренди збіг, тож депутати Луцької міськради взялися обстежувати ділянку та з’ясовувати, чи продовжувати підприємцю договір оренди, чи ні. 20-го січня під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин і земельного кадастру депутати вирішили договір оренди не продовжувати.
«Договір оренди ми не можемо продовжити, тому що там немає майна. Цьому підприємцю надали для встановлення тимчасової споруди 3,5 кв.м. Він самовільно добудував те, що захотів. Крім того, коли ми приїжджали перший раз, він змурував стіну, але каже, що забере її, це просто так. Ми виїжджали ще по одній справі кілька днів тому, то він вхід поставив і вікна. Це вже капітальне будівництво», - каже депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук.

Такої ж думки і начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала. Він заявив: коли підприємцю в оренду надавали ділянку у 191 м.кв., то дозвіл був лише на один торгівельний павільйон площею 3,5 м.кв.

Ще один камінь в город підприємця з боку депутатського корпусу це те, що на території його павільйону нібито розпивають спиртні напої. І це за кілька метрів від дитячого майданчика. Що ж до облаштування ігрової зони, то депутат Луцької міськради Євгеній Ткачук каже, що це нікуди не годиться.

Підприємець Сергій Климюк погоджується: так, він самовільно змурував стіну і поставив вікна. Бо ж не хоче, щоб його клієнти мерзли надворі, поки дітлахи бавляться у сніжки на дитячому майданчику. Запевняє: готовий усунути всі перепони, аби тільки дитячий майданчик лишили та сквер.

«Ця людина на наших очах ліпила цей дитячий майданчик, ми його 20 років знаємо. Якщо він щось не так зробив - дайте йому час, і він все виправить. А то прийшли депутати – те не так, се не так, а ми тут краще зробимо. Ми вже знаємо, як вони роблять. Нам тут кафе дитяче обіцяли. Тепер ми туди на екскурсію ходимо, заглядаємо через ворота (йдеться про ресторан «Круаж» - ред.)», - обурюються місцеві.
Люди горою стоять за підприємця. Кажуть, якщо вже чоловік так завинив перед міськрадою, то нехай йому дадуть час виправитися і заплатити штраф.
«Якщо не дадуть йому оренду і заберуть цей сквер в підпорядкування комунальникам – нам буде біда. Ми знаємо ті передачі. Це єдиний клапоть свіжого повітря на цій території, ми сюди дітей зі школи приводимо», - кажуть люди.

Що ж до розпивання алкогольних напоїв, то вказують пальцем у інший бік.

«Ми не знаємо нюансів, може, той підприємець щось і набудував трошки. Але в нього ніхто горілку не розпиває. Ми в нього молоко і морозиво купляємо. Це тут є пристосуванець – клітка «Пиво. Тютюн». Такий собі Анцух. Він не має жодного права на територію. Отам жах, що робиться», - кажуть мешканці.
Після депутатських «оглядин» мікрорайоном поширилася чутка, що територію в підприємця хочуть забрати для того, аби тут облаштувати парковку.

Депутати ж пообіцяли – під парковку цей сквер точно не віддадуть. Проте люди їм не вірять. Вони вже написали звернення до міського голови та назбирали більше 600 підписів під ним. Кажуть, що прийдуть на сесійне засідання міськради відстоювати людину, яка навела тут лад, та своє право на ковток свіжого повітря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
СИБА ЧИ ШИБА Показати IP 27 Січня 2016 14:26
СИБА КАЗАЛИ ЯКА ЗАПЛАВКА.. ТУТ БУДЕ ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК ......А ПО ФАКТУ ЗАПЛАВКА ОККО..... ТАКЩО ЗБИРАЙ НЕ ЗБИРАЙ А ПОЛУЧИШ ШАЙБУ --------- ШАЙБУ .
Поперше до СИБА ЧИ ШИБА Показати IP 27 Січня 2016 14:57
місцевих на фото там 4 людини))))))і до того найстарші жінка і чоловік що з в чо6них шапках живуть за 4 будинки від майданчику)))))із суміжного будинку 1 жінка яка отримала 200 грн(перед цим ходили пропонували за "підтримку" підриємця))а в міськраді жеках санстанції лажать десятки скарг з підписами 87 людей які проживають в цьому будинку за знесення цього наркопритона..а відвідувачі(алкаші) і так не мерзнуть про що там городить брегун підпиємець....
Микола Романюк Показати IP 27 Січня 2016 14:36
Люди! Заспокойтеся! Ні АЗС, ні парковки, ні генделика там небуде! А буде сквер! Так і закріпим на сесії!
Житель міста до Микола Романюк Показати IP 20 Жовтня 2016 16:47
"небуде" пишеться ОКРЕМО!!!
Анонім Показати IP 27 Січня 2016 14:44
а що ще скажуть місцеві алкаші які там "зимують"? якщо демонтують то прийдеться ходити в дальшу ригаловку....
Парковка. Показати IP 27 Січня 2016 15:18
Займітья влаштуванням паркуваня машин на вул Гулака Артамовського навпроти пологового будинку. Ніхто не проти завозу у пологовий будинок вагітних жінок. Проте від машин,що привозять на консультацію вагітних, нема ні спокою ні чистого повітря. Дорога на Гулака вузька. Ставлять машини на стороні дороги що до пологово. Ставлять на газони під вікнами будинків 15,17,19. Двигуни працюють. Повітря загазоване. Машини ледь можуть розминутися. Рух їх збільшився. Їдуть до нових будинків, що сбудовані на теріторії військового містечка. Керівництво обласної лікарні взагалі "оборзело" перекрило центральний виїзд з вул. Грушевського на сторону якої виходить приймальне відділення. Дрогою по Г.Артамовського, яка перетворилася, по причині стощих машин, у дорогу з одностороннім рухом мчать швидкі, доставляючи хворих у приймальне відділення обласної лікарні у той час коли можна їх завезта з вул. Грушевського і цим зменшити навантаження нам вул. Гулака. А намвул Гулака зробити кармани між деревами, куди б ставили машини.
Сидор до Парковка. Показати IP 27 Січня 2016 16:07
Я те дам - не трожь парадний вхід, я за нього хату собі побудував!
Володимир Показати IP 27 Січня 2016 16:54
Чому міськрада не облаштовує дитячі майданчики сквери а коли людина зробила тут і питання а пан Ткачук що зробив для людей???
Hurricane Показати IP 27 Січня 2016 17:05
Стільки статей на цю тему! Видно підприємець активно взявся за відстоювання свого кабака, але при цьому зовсім забув про закон!
Ал до Hurricane Показати IP 5 Лютого 2016 19:27
Можна сміливо писати"Луцьк кабацький"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus