USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани оскаржуватимуть знесення тимчасових споруд поблизу скверу на Конякіна

24 Липня 2016 20:35
Мешканці вулиці Конякіна вирішили оскаржити рішення виконкому про демонтаж тимчасової споруди підприємця, який майже два десятиліття утримує сквер та ігрові майданчики поблизу ТЦ «Слон».

Збори мешканців, які протестують проти рішення виконкому щодо знесення тимчасової споруди з літнім майданчиком на вулиці Конякіна, 37,а (поблизу торговельного центру «Слон») відбулися 24 липня.

Під час зборів підприємець Сергій Климюк зауважив, що сквер облаштували на місці пустиря майже 20 років тому працею місцевих мешканців та підприємця. Він зауважив, що у разі демонтажу своєї торговельної точки не зможе утримувати сквер у хорошому стані надалі і без господаря зелена зона занепаде, або буде забудована чи відведена під автостоянку. Підприємець продемонстрував проект благоустрою земельної ділянки, затверджений на початку 2000-их років тогочасним міським головою Антоном Кривицьким, де позначені два торговельних павільйони, які нині планують демонтувати.
У заяві, під текстом якої підписалися сотні людей, йдеться про те, що мешканці оскаржують рішення виконкому Луцької міськради від 20 липня цього року «Про демонтаж тимчасової споруди з літнім майданчиком». Мешканці стверджують, що на майданчику, який розташований поруч зі спорудою, зручно відпочивати разом з дітьми та онуками. Поряд родина підприємців Климюків виростила сквер та облаштувала авто-вело містечко з ігровими майданчиками. Отже, мешканці багатоповерхівок, розташованих поблизу, просять, щоб підприємець працював надалі та доглядав за сквером та майданчиками, підтримуючи їх у належному стані. Вони просять скасувати рішення про демонтаж тимчасової споруди.
Серед аргументів, які лунали під час зборів, - побоювання того, що дерева у сквері міська влада знищить, а на ділянці розташують автостоянку чи торговельний центр. Присутні одностайно погодилися, що демонтувати існуючі тимчасові споруди підприємцю не потрібно. Депутат міськради Олександр Лазука просив надати якнайповніший комплект документів щодо земельної ділянки та споруд на ній.


Нагадаємо, що нещодавно виконком ухвалив рішення про демонтаж тимчасової споруди з літнім майданчиком, встановленої без правовстановлюючих документів.
Раніше рішенням міськради статус скверу надали зеленій зоні та ділянці, на якій розташовані торговельні об’єкти підприємця.

Своєю чергою, Сергій Климюк стверджує, що міськрада незаконно не продовжила термін оренди земельної ділянки площею 0,0191 гектара для обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого автомістечка, адже договір був автоматично пролонгований на 5 років.

Учасники зборів вирішили звернутися до міського голови, створивши ініціативну групу та відстоюючи свою позицію, а також провести повторні збори завтра, 25 липня, о 18.00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 24 Липня 2016 21:20
Скільки раз там була весь час милувалась тим сквериком. Ще думала, що за добра людина подбала. Що робить наша міська влада з містом,? Дерева зрізають, зручні кіоски демонтують, скрізь банери, сітілайти;, архітектурні пам'тки занедбують. Молодці жителі мікрорайону! Повністю підтримую!
Смотрящий Показати IP 24 Липня 2016 21:31
Нарконтроль спочатку на сесії і виконкомі проголосував за знесення, а потім отримав бабки - ідавай кришувати Климюка! Оце послідовно!
Совість до Смотрящий Показати IP 25 Липня 2016 21:20
НК не голосував за знесення, це відображено у відкритих результатах голосувань, які є на сайті міської ради.
Депутатам Показати IP 24 Липня 2016 21:34
А я бачу Паша Данильчук вже зайнявся коришуванням цього питання, бо раніше разом зі своїми боргами голосував за знесення!
Порада до Депутатам Показати IP 25 Липня 2016 21:26
Подивіться, будь ласка, чи голосував НК за це рішення ("знесення"). Перевіривши сайт МР, Ви зрозумієте, що фракція не підтримувала відмову у продовженні оренди (як Ви пишете - знесення).
ВЯЧЕСЛАВ Показати IP 24 Липня 2016 22:02
Борітеся поборете хай Вам Бог поможе
Право Показати IP 24 Липня 2016 23:19
Абсолютно всі знесення муніципалами повинні мати, крім рішення виконкому і рішення суду. У кого демонтували гаражі, не залежно від того стояв він законно чи незаконно можуто подавати у суд. Адже муніципали, перед тим як торкнутися приватної власності, повинні отримати на це рішення суду.
Прокурор Показати IP 24 Липня 2016 23:25
Лазука, з нетерпінням чекаємо на тебе з документами на будівлю і землю. Правдонька швидко вилізе про все ваше єство - бабло!
Знаючий до Прокурор Показати IP 25 Липня 2016 00:30
Так Лазука ж голосував за повернення землі від підприємця до ЛМР. От с..а -Лазука, швидко навчився шапку міняти, але ж хто вчитель...)))
Правда до Знаючий Показати IP 25 Липня 2016 21:37
Результати голосувань на сайті МР беззаперечно свідчать, що фракція НК не підтримала відмову Климюку С.В. у продовжені оренди. Як тоді, так і зараз підтримує чоловіка, який робить свій район кращим та зручнішим для людей. Ваше припущення не відповідає дійсності.
Помиляєтеся до Прокурор Показати IP 25 Липня 2016 21:41
Шукаєте хабарництво там, де його нема.
Брехунам знаючому і Показати IP 25 Липня 2016 10:04
Народний контроль єдина з організіцій, що взялась допомогати підприємцям і мешканцям прилеглих будинків, тому ті, хто пише відверту брехню хоче прихопити ділянку де по-господарські 20 років висаджувались дерева і доглядалась територія і не лежали п"яниці навколо ларька, що є заслугою сім"ї яка тут працювала.
мама Показати IP 25 Липня 2016 10:11
Шановна наша влада, для кого ви взагалі працююєте. Коли ви вже на жеретись тих грошей. Залиште для наших діток, хоча б цей майданчик. Ви вже все позносили, повикорчовували.Діти тішаться цим майданчиком,батькам є де присісти- відпочити.В нас і так більша половина міцста в забудовах і автосоянках (загазована). Позор нашій владі.
Депутат до мама Показати IP 25 Липня 2016 14:30
Майданчик і дерева ніхто чіпати не буде - вказаній ділянці рішенням сесії присвоєно статус скверу. Однак, самовільне будівництво і встановлення без дозволів торгових павільйонів залишати не планували!
Бессмертный полк Показати IP 25 Липня 2016 12:17
Где стела героям Советского Союза ВОВ,которая была по Шопена???
читач Показати IP 25 Липня 2016 14:36
Людина сама, своїми руками з пустиря зробила сквер, облаштувала ігрові майданчики, озеленила, а молга же просто поставити пивні столики і бабло косити. Наприклад, як "карабас" поблизу РАГСу. Треба в порядного підприємця віджати, поставити свою халабуду і використовувати територію за призначенням - зробити велику пивнушку, благо поруч конкурентів нема. Дерева, діти, кому вони з банди під назвою "міськрада" потрібні?
Ще одна мама до Депу Показати IP 25 Липня 2016 19:41
Коли тут 20 років назад було сміттєзвалище, то міська рада чомусь не рвалася тут робити сквер і присвоювати цій свалці будь -які статуси. А коли людина сама за свій кошт виробила і отримала всі дозволи, перетворила сміттезвалище у сквер, то раптом знайшлись "добренькі" депутати і давай тут "статуси". Мало в Луцьку сміттезвалиш? Отож виробіть за власні кошти всі дозволи, зробіть за власні кошти дитячий майданчик, 18 років висаджуйте дерева і доглядайте їх, щороку висаджуйте квіти доглядайте, прибирайте за всіма 18 років. А потім прийдіть у міську раду та скажіть: Зробіть всі дозволи недійсними, а скверу надайте статус "скверу"! Ось тоді і побачимо, що ви для міста щось добре бажаєте. Покажіть хоч один сквер створений і доглянутий вашими власними руками, ось тоді подумаємо, чи можна вам хоч щось довірити. А стосовно "дерев ніхто чіпати не буде" - вже брехня, бо вчора два чуда ходило і водило руками, розповідаючи де буде парковка для машин. І що наші підписи - то все пусте, в них вже все вирішено. Так що розповідайте казочки комусь іншому.
Житель району Показати IP 28 Липня 2016 20:52
Шановна влада коли вже ви напхаєтесь а не лусните ? Допоможіть цій добрій людині все узаконити зробіть добру справу щоб люди вас хоч трішкі зауважали а не ганили на кожному кроці хоч один із вас щось зробив сам своіми руками за свій кошт для свого міста і його мешканців???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus