USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани в складних життєвих обставинах отримали перші проднабори від Фонду Ігоря Палиці

25 Березня 2020 20:02
Близько 20 лучан, які потрапили в складні життєві обставини і потребують допомоги в період карантину, отримали перші продуктові набори від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Продукти доставили прямо додому працівники міськради та муніципальної варти.

24 березня у Луцьку розпочав роботу тимчасовий оперативний центр при Луцькій міській раді для організації допомоги пільговим категоріям громадян – мешканцям Луцької ОТГ. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» безкоштовно забезпечив оперативному штабу продуктові набори.

За результатом роботи першого дня сформували список із 20 лучан, які потребують допомоги, і вже сьогодні, 25 березня, вони отримали продуктові набори.

До їх складу увійшли крупи, макаронні вироби, консерви, олія, засоби гігієни, а також засоби індивідуального захисту, які вкрай необхідні в умовах жорсткого карантину.

Пенсіонерка Маргарита Теофілівна каже, що ні до, ні під час карантину з дому не виходила, адже жінці важко пересуватись самотужки через хворобу.

Допомагають жінці здебільшого сусіди, які в разі потреби ходять у магазин. Жінка каже, що дуже вдячна міській раді та Фонду за допомогу, адже вона дуже на часі.
В складних умовах опинилась і сім’я Сєракових. Пані Олександра – волонтерка, а тому знає, як це – допомагати іншим.
Проте через хворобу дитини сім’я вичерпала фінансові ресурси. Має проблеми зі здоров’ям і сама пані Олександра. Тому вирішили звернутися за підтримкою в оперативний штаб при міській раді.

Дякує за допомогу і пенсіонерка Євдокія Макарівна. Жінка також не має можливості сама ходити в магазин, допомагає їй у цьому племінниця.
Жінка подякувала за підтримку та увагу й зазначила, що головне, аби українці були здорові та вистояли проти вірусу.

Як повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, завтра ще 48 лучан отримають такі ж продуктові набори від Фонду Ігоря Палиці.


Довідково:

Телефон «гарячої лінії» тимчасового оперативного центру – 20-30-03 зі стаціонарного телефону або 0332203003 з мобільного. Тимчасовий оперативний центр працює щоденно без перерви та вихідних з 08:30 до 17:30.

В оперативному центрі одночасно працюють 5 спеціалістів, які будуть приймати телефонні дзвінки та надавати консультації громадянам з числа пільгових категорій, волонтери серед працівників міської ради, які будуть здійснювати, у разі необхідності, виїзд до заявника додому та доставку продуктових наборів.

Для уникнення випадків шахрайства та надання допомоги дійсно тим, хто її потребує, спеціалісти центру будуть перевіряти пільговий статус заявника та ретельно перевіряти інші обставини, вказані заявником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 25 Березня 2020 20:55
Молодці! Гарна справа - хай все вдається!!!
олег Показати IP 26 Березня 2020 05:55
Д Я К У Ю !! Дружина теж отримала !!
Юра Показати IP 26 Березня 2020 14:46
Молодці, хоть щось роблять правильно
Юрій Миколайович Показати IP 28 Березня 2020 10:50
Робити це потрібно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus