USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани-вкладники чекають суду над головою кредитспілки

23 Лютого 2015 15:45
У Луцькому міськрайонному суді розглядається справа за звинуваченням голови правління кредитної спілки «Кредит-Плюс» Олесі Вавілової, яка «кинула» на гроші десятки людей.

Про це розповідають самі колишні вкладники кредитної спілки, які уже роками не можуть добитися покарання для жінки та повернення хоча б частини втрачених, тобто вкладених колись коштів, - інформує «Під прицілом».

Кредитна спілка «Кредит-Плюс» заснована 10 років тому і за час своєї роботи мала як і вкладників, так і позичальників. Як запевняє голова правління спілки Леся Вавілова, яку звинувачують у привласненні майна, спочатку «Кредит-Плюс» мав статус громадської організації.

Втім, у тому ж таки 2004 році Держкомісія з регулювання ринків фінансових послуг в Україні здійснила перереєстрацію подібних об’єднань, а тому громадська організація «Кредит-Плюс» стала кредитною спілкою та ще й у формі приватної власності.

Люди, які були членами ще громадської організації, повинні були переукласти договори і таким чином ставали членами кредитної спілки. А відповідно зобов'язувалися постійно робити грошові внески.

«У нас неважливо було чи ти кредитор, чи ти дебітор – кожен член кредитної спілки повинен був платити вступні внески, пайові і так далі», - розповіла голова правління кредитної спілки Леся Вавілова.

Отже, після перереєстрації спілка «Кедит-Плюс» отримала ліцензію на здійснення фінансових операції строком на три роки, і відповідно у 2007-му році Держфінпослуг позбавили «фінустанову» ліцензії.

Як розповіли колишні вкладники спілки, Леся Вавілова постійно переконувала членів спілки у тому, що ліцензію «Кредит-Плюс» от-от продовжать, що ніби то і документи уже відправили, лише відповіді чекають.

Так тривало до 2009 року, коли одна із вкладниць звернулася у Держфінпослуг з проханням притягнути до відповідальності за незаконну діяльність. Тоді спілці було заборонено приймати вклади з другого півріччя 2009 року. І вже наступного року з подібною заявою до правоохоронних органів звернувся ще один член кредитної спілки Володимир Левковський. Однак і тоді, як запевняє вкладник, позитивного результату не було.

Лише за втручання Генеральної прокуратури України вдалося зрушити справу з мертвого місця, адже як запевняють члени спілки, разом з тим, вкладники за три роки, поки спілка працювала без ліцензії, пані Вавілова привласнила чималі кошти.

І вже в 2011 році заголовки волинських ЗМІ пістрявіли повідомленням, що Луцька прокуратура відкрила кримінальне провадження проти голови правління спілки Лесі Вавілової. Ба більше, їй висловили підозру у розкраданні понад 400 000 гривень.

Своєю чергою, обмануті вкладники називають свої суми коштів, які їм так і не вдалося повернути: 81 300 гривень, 102 000 гривень, 4 600 гривень, 151 000 гривень, 187 000 гривень і це ще не усі.

Зі слів однієї з колишніх членів спілки стало відомо, що таких «кинутих» вкладників є десятки, втім правоохоронні органи розділили їх в окремі кримінальні провадження, мовляв, одні люди брали кредит, інші ж навпаки – клали кошти на депозитний рахунок спілки.

Нині провадження уже розглядає колегія суддів у Луцькому міськрайонному суді під головуванням Михайла Квятковського.

Під час чергового судового засідання обвинувачена голова правління спілки Леся Вавілова давала покази і переконувала, що «фінустанова» працювала цілком законно і гроші вона не привласнювала.

Між тим, постраждалі повідомили, що під час одного з судових засідань, колишня бухгалтерка «Кредит-Плюс» розповіла колегії суддів, що спілка вела подвійну бухгалтерію.

Тож невдовзі стане відомо, чи понесе покарання голова правління кредитної спілки «Кредит-Плюс» Леся Вавілова, та чи отримають хоч якусь частину коштів «кинуті» вкладники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ВОНО Показати IP 23 Лютого 2015 15:47
без лоха жизнь плоха
000 до ВОНО Показати IP 23 Лютого 2015 22:05
100 балів, я також хотіла це написати
браво Показати IP 23 Лютого 2015 16:05
Ти мене випередив друже
вкладник Показати IP 23 Лютого 2015 17:35
Вкажіть адресу цієї спілки. Дякую.
Анонім до вкладник Показати IP 24 Лютого 2015 09:25
м. Луцьк вул. Грушевського,30
Ігор Показати IP 24 Лютого 2015 10:51
Стаття - повна юридична безграмотність. Перш ніж писати про те, в чому зеленого поняття не має, потрібно консультуватись у спеціалістів. Пишіть краще про ядерну енергетику. Буде більше толку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus