USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани воюють за прохід між вулицями

18 Липня 2016 13:22
Пенсіонер «воює» з мешканцями своєї вулиці, переконуючи, що його неповносправну доньку обмежують в доступі до інфраструктури, яка розвивається.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 18 липня.

Члени комісії вже вп’яте збираються, аби розв’язати конфлікт на вулиці Заповітній. Нагадаємо, лучанин-пенсіонер, його донька з особливими потребами та група мешканців вулиці Заповітної не можуть вирішити суперечку через перекритий прохід.

Раніше питання розглядали члени земельної комісії міськради, які визначили, що дана проблема не у їх компетенції, адже йдеться не про земельні ділянки, а про забезпечення проходу вулицею, що впродовж багатьох років була тупиковою.

Лучани Ганна Сень та Василь Сень звернувся з проханням облаштувати бодай пішохідний прохід. Зі слів пана Василя, після будівництва багатоквартирного будинку №10 на вулиці Набережній, він сподівався, що там облаштують прохід, натомість - звели стіну. Оскільки Ганна Сень є інвалідом першої групи, а Василь Сень – пенсіонером, їм складно підійматися вгору вулицею Шевченка. Потрапити до місцевого супермаркету їм було б зручніше, минаючи багатоповерхівку на Набережній. Лучанин звертався до міського голови, який у відповіді підтвердив, що прохід передбачався. Виявляється, мешканці вулиці звернулися до забудовника з проханням не облаштовувати прохід.

Група мешканців вулиць Заповітної та Чайковського навпаки наполягала на тому, щоб вулиця Заповітна лишалася тупиковою. З їхніх слів, раніше на місці новобудови на Набережній у хащах збиралися наркомани, а у місцевих мешканців навіть зникали речі з домівок. Громадяни звернулися з заявою до забудовника, який зробив зміни у проекті. Вдтак, поблизу будинку облаштували дитячий майданчик. Діти мешканців новобудови, мовляв, будуть у безпеці за стіною.

Депутати зустрічалися з лучанами вже декілька разів, навіть провели виїзне засідання. Одне рішення врешті прийняли – начебто Василь Сень погодився на компроміс з мешканцями, але згодом відмовився, назвавши його імпульсивним.

Своєю чергою, чоловік переконує, що його доньку обмежують в доступі до інфраструктури, що розвивається, порушуючи не лише українське законодавство, а й всі міжнародні угоди з прав людини.

Натомість на засідання комісії прийшли майже два десятки лучан, які мешкають на Заповітній вулиці, відстоювати свою точку зору: не робити проходу. Навіть прихопили малюків.

Після емоційного обговорення депутати запропонували Василеві Сеню компроміс: вулицю Заповітну залишити тупиковою, а їм зробити прохід на прибудинкову територію багатоповерхівки на Набережній з їхнього подвір’я. Та чоловіка це не влаштовує: каже, це протизаконно, крім того, з подвір’я доньці буде важко проходити, бо там низовина. І хоч їм пообіцяли вирівняти ділянку, аби Ганні було зручно ходити, та родина не погоджується. Мотивуючи це тим, що ніхто не має права обмежити доступ людям з особливими потребами до благ інфраструктури, тож вони готові воювати далі.

Урешті, члени комісії проголосували за те, щоб порадити забудовнику, якщо все ж Василь Сень погодиться, облаштувати з приватного двору для них прохід в двір багатоповерхівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Липня 2016 13:44
А Баба Яга проти
000 Показати IP 20 Липня 2016 00:11
Нічого депутатські комісії не вирішують. Лише видимість роботи роблять. Рило в корито всунули і за людей забули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus