USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку – конфлікт через перегороджену вулицю

19 Квітня 2016 18:15
Лучани з особливими потребами та група мешканців вулиці Заповітної не можуть вирішити суперечку через перекритий прохід.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 19 квітня.

Раніше питання розглядали члени земельної комісії міськради, які визначили, що воно не стосується їхньої компетенції, адже йдеться не про земельні ділянки, а про забезпечення проходу вулицею, що впродовж багатьох років була тупиковою.

Лучани Ганна Сень та Василь Сень звернувся з проханням облаштувати бодай пішохідний прохід.

Зі слів Василя Сеня, після побудови багатоквартирного будинку №10 на вулиці Набережній він сподівався, що буде облаштований прохід, натомість звели стіну. Оскільки Ганна Сень є інвалідом першої групи, а Василь Сень – пенсіонером, їм складно підійматися вгору вулицею Шевченка. Потрапити до супермаркету «Наш Край» їм було б зручніше, минаючи багатоповерхівку на Набережній. Лучанин звертався до міського голови, який у відповіді підтвердив, що прохід передбачався. Виявляється, мешканці вулиці звернулися до забудовника з проханням не облаштовувати прохід.
Група мешканців вулиць Заповітної та Чайковського навпаки наполягала на тому, щоб вулиця Заповітна лишалася тупиковою. З їхніх слів, раніше на місці новобудови на Набережній у хащах збиралися наркомани, а у місцевих мешканців навіть зникали речі з домівок. Громадяни звернулися з заявою до забудовника, який зробив зміни у проекті. Поблизу будинку був облаштований дитячий майданчик. Діти мешканців новобудови, мовляв, будуть у безпеці за стіною.
Члени комісії піддали сумніву те, чи мав право забудовник встановлювати огорожу, адже за містобудівними умовами був передбачений прохід.

Заслухавши сторони конфлікту, депутати вирішили оглянути місце суперечки під час виїзного засідання комісії, до якого залучать представника управління містобудування та архітектури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus