USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани закликали УПЦ МП підтримати визнання автокефалії

21 Листопада 2018 12:59
Представники громадських організацій Луцька вручили офіційне звернення адміністрації УПЦ МП у Свято-Покровській церкві. У зверненні вони закликають архієреїв підтримати визнання автокефалії та взяти участь у об’єднавчому Соборі, де обиратимуть Предстоятеля Церкви.

Лучани зібрались на Площі Возз’єднання у середу, 21 листопада, пише Район.Луцьк.

Активісти вирушили до Свято-Покровської церкви, щоб вручити звернення настоятелю. Проте в адміністрації його не було. Мовляв, «усі на службі». Відтак звернення віддали черговому.

Текст звернення:

«В ці дні Україна перебуває в очікуванні, коли завершиться процес визнання Вселенським Патріархом Варфоломієм автокефалії Українського Православ’я. Розділення, яке триває не один десяток років, нарешті може припинитись.

Проте для цього необхідно ще немало потрудитись, адже російський агресор, який у гібридній війні проти України, не соромиться використовувати Російську Православну Церкву (РПЦ), робить усе можливе, аби українці були ослаблені не лише політичними суперечностями, але й релігійними та стали легкою поживою для окупанта.

Із сумом спостерігаємо намагання РПЦ розколоти світове Православ’я, оголосити «розкольниками» усіх, хто буде молитовно спілкуватись з Вселенським Патріархом та іншими Помісними церквами, які згодні з ним у справі надання автокефалії Українському Православ’ю.

Знаючи, що перед Вами теж стоїть вибір і частина відповідальності перед Богом та Україною за долю нашої Батьківщини, звертаємось із закликом підтримати визнання автокефалії, а також взяти участь в об’єднавчому Соборі, де буде обрано Предстоятеля Церкви, який одержить довгоочікуваний Томос.

Упевнені, що саме такий шлях є канонічним,бо світло Христової віри ми одержали від Константинополя і тривалий час перебували в юрисдикції Вселенського Патріарха».

За словами представників громадських організацій, копію цього звернення повезуть також у Володимир-Волинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Корiнний лучанин Показати IP 21 Листопада 2018 13:30
Настоятеля цiкавить думка не актевiстiв , а пастам. А ця думка трохи iнша.
Активіст Показати IP 21 Листопада 2018 13:34
А яким боком Фафлей вже лучанином став? Можливо тихенько квартиру прикупив по сусідству з іншим видатним борцем Пашою Данильчуком?
Вік Показати IP 21 Листопада 2018 14:20
І це ви рахуєте нормальним? представники організацій дуже смішно...тітушки хлопці спортивної зовнішності .."мої пацани" пройшли біля церкви навіть не перехристились в таке велике свято! Ви хочете сказати що ці люди ходять до церкви? і розуміють що це таке? То яке мають право щось вимагати? Хто вони такі взагалі??? При чому тут Москва? Тут живуть Лучани Українці які мають вибір куди їм ходити! І для тупих з 1992 року нема РПЦ а УПЦ!!!!! І послухайте які там організації "Спортивні" І думаєте вони за церкву переживають?
Ксю Показати IP 21 Листопада 2018 14:34
Хай обєднується хто хоче! Нащо заставляти?..католиків жеж не втягують сюди!
ООО Показати IP 21 Листопада 2018 14:53
ЯК ПРОМОСКОВСЬКІ БОТИ РОЗКОМЕНТУВАЛИСЯ!!!! Е- МОСКАЛИКИ СИДІТЬ ТИХО...
Вік до ООО Показати IP 21 Листопада 2018 15:38
Ти взагалі хто такий щоб людям рота затикати !?
ООО до Вік Показати IP 22 Листопада 2018 14:47
ЛЮДЯМ???? ВИ ХАМИДЛО ПРОРОСІЙСЬКЕ! ПРОПЛАЧУЄТЕ В ТИХ ЦЕРКВАХ ПАТРОНИ В СПИНИ НАШИМ СОЛДАТАМ.. М.ЗЬ
Я до ООО Показати IP 22 Листопада 2018 18:32
не бикуй проамериканське
Я Показати IP 21 Листопада 2018 17:17
ті бички не звертаються до пеці з приводу цін на газ, електрику... вони до попів домахались..
Син Божий Показати IP 21 Листопада 2018 17:38
І нехай підтримають! Священнослужителі з (МП) тільки і говорять про канонічність, так ось вона! Накінець українська незалежна церква! Чи краще в росію гроші вагонами передавати, щоб вони вертали у вигляді боєприпасів (гум. допоги) на схід?
Степанко Показати IP 21 Листопада 2018 17:52
А хто проти, розкажіть!? Дуже багато було балачок про не канонічність Київського патріархату, що всі батюшки і прихожани МП щирі патріоти України, однак вони за канонічну церкву... Будь ласка, добродії, ви ж патріоти, підтримайте Томос, і буде одна, наша УПЦ, канонічна, без руки Кремля! Де ж зараз ваш патріотизм?
Анонім Показати IP 21 Листопада 2018 19:53
Як можуть ці далекі від церкви люди вказувати церкві що робити? Прийшли у свято на територію храму, в САМ ХРАМ НЕ ЗАЙШЛИ, зайшли в адмін. приміщення з докорами, мовляв, "на Михайла нікого немає"! Вони не чують, що служба йде? Навіть мені було чути з динаміків. Щодо автокефалії - це не буде канонічна церква, оскільки жодна церква не може втручатись зі своїми рішеннями на територію іншої церкви. Чому б патріарху Варфоломею не розширити свій прихід за рахунок Польської чи Сербської православної церкви? ... Грузинська, Сербська, Польська, Армянська православні церкви засудили рішення Вселенчького патріарха. Наша церква - українська. Батюшки - українці. Прихожани - українці. Зв'язок з РПЦ канонічний. Нема чого нагнітати. Порошенко у своїй пердвиборній агонії ладен з країни посміховисько зробити. Пляше під дудку Заходу. А на нас і на наші душі йому начхати.
zlotniy до Анонім Показати IP 21 Листопада 2018 22:43
Якщо ви не помітили, то ніхто нікому не вказує і не заставляє. Є пропозиція об'єднатись, не хочете - ваш вибір. Силою ніхто не буде затягувати, зрозумійте, не середні віки на вулиці... Я взагалі атеїст, і я нікого не змушую змінити свої погляди, але я розумію наскільки сильно віра впливає на людей. Наприклад я не хочу щоб у українських храмах молились за московського Кирила, який підтримує російську агресію. Це я чув особисто у Свято-Покровській церкві, бо був там (так, я можу з батьками сходити в церкву) на 40 днів після смерті моєї бабусі, і я уважно слухав молитви, хоча вони і були російською... Також я чув як запрошують на причастя всіх крім 'розкольників'. Що це за вибірковість така?
Я до zlotniy Показати IP 22 Листопада 2018 04:20
від кого пропозиція?? хто пеці дав таку владу щоб в церкві пропозиції давати -керувати?? він в державних справах вже заср.. вся по вуха.. тепер нове шоу ліпить...А на рахунок того що в церквах говорять - так дійсно - не хочеш не іди і не слухай про Кирила..В церкві сатаністів ще й не таке говорять, але її не закривають.. вона легально існує в США - світочі дермократіїї. А тут бузу роблять на рівному місці..
Вік до zlotniy Показати IP 22 Листопада 2018 09:41
Це не вибірковіть це є церковні правила не хочеш виконувати твоє діло ніхто не заставляє! А в церкві щось говорили про те щоб воювати, вбивати і ще якісь закликів крім того, що кажуть людям МОЛІТЬСЯ і Вірьте в БОГА!? І якщо Ти уважно слухав молитви то мавби чути що слова відрізняються від російської мови бо це Церковнословянська мова і тексти відкрий любу книжку на церковнословянській і спробуй щось прочитати Побачиш чи легко зможеш! І елементарно є такі слова які навіть не перекладаютьна ні на російську ні на українську мову!
Навуходоносор Показати IP 21 Листопада 2018 20:54
Відтепер ми маємо нову секту - "Ждуни томоса" на чолі з новоявленим "шоколадним месією". Що ж, слова Спасителя про фарисейство та про те, що в смутні часи являться нам безліч лжепророків, які його іменем будуть творити зло і розбрат, підтверджуються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus