USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани зранку і ввечері можуть тренуватися на «Авангарді»

1 Листопада 2022 21:37
У Луцьку з 1 листопада всі охочі зможуть безоплатно займатися на стадіоні «Авангард» у визначені години зранку з 6:30 до 8:30 та ввечері з 18:30 до 20:00.

Про це розповів Суспільному директор міського департаменту молоді та спорту Володимир Захожий.

З його слів, стадіон працюватиме як комунальне підприємство. На його функціонування до кінця 2022 року з міського бюджету передбачили 485 тисяч гривень. Найперше мають намір придбати сучасні стільці.

«Ці кошти будуть виділятися для покращення бази. Дуже зацікавлені у тому, щоб якийсь клуб до нас зайшов і міг тут тренуватися, бо орендна плата – прибуток великий для підприємства. На початку цього року був проведений косметичний ремонт», – говорить керівник департаменту молоді та спорту.

Попередні власники безплатно передали стадіон із комплексом споруд у власність міста. Відповідне рішення ухвалили під час 36-ї сесії Луцької міської ради 26 жовтня.

Новопризначений директор комунального підприємства «Стадіон Авангард» Олександр Стадніцький розповів: зі спортивним об’єктом давно знайомий, оскільки тут тренував дитячі футбольні команди. Зараз у підприємстві, яке опікуватиметься стадіоном, працюватиме 15 людей.
Зі слів керівника, на стадіоні хочуть привести до ладу територію, а вже навесні 2023 року планують залучати на «Авангарді» змагання різних рівнів з легкої атлетики та футболу.

«Стадіон має заробляти гроші сам на себе, оскільки має виплачуватися заробітна плата працівникам, комунальні послуги. Будемо розробляти такі місячні абонементи на платній основі», – сказав керівник комунального підприємства.

Шостий рік тренується на міському стадіоні «Авангард» легкоатлет національної збірної Ерік Костриця Говорить: інфраструктура спортивного об’єкта потребує оновлення і доукомплектування.

«Трішки не хватає штанги. Як для спортсмена, в Луцьку більше нема альтернативи, крім «Авангарду». На тому боці є проблема – через стоки провалилася доріжка. Через рік-два буде проблема, бо уже спотикаються спортсмени», – каже легкоатлет.
Загалом на функціонування луцького стадіону «Авангард» до кінця 2022 року з міського бюджету передбачили 485 тисяч гривень.

28 вересня Луцька міська рада повернула у комунальну власність стадіон «Авангард», що на проспекті Перемоги. До 2011 року стадіон належав місту, згодом був у приватній власності. Із проханням передачі «Авангарду» виступила Федерація легкої атлетики України. Вартість утримання стадіону для міста – 3 млн грн на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus