USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани звернулися до Парубія щодо виплати зарплат атошникам

20 Липня 2016 10:49
Через колізію в зміні до законодавства, луцькі фірми змушені виплачувати компенсацію заробітної плати для мобілізованих з підприємства, тобто власним коштом, хоча це мала б робити держава.

Про це йшлося під час постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови сьогодні, 20 липня.

Як заявив начальник відділу розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Віталій Мазур, підприємці платять компенсації для мобілізованих працівників, але це функція держави.

Відповідно до змін в законодавстві, для працівника компенсується середній заробіток по підприємству до кінця терміну мобілізації, в той час як раніше платили лише за термін до 1 року.

Разом з тим, у порядок виплати компенсацій не внесли відповідні правки, відтак, у ньому йдеться про термін в 1 рік.

Таким чином, луцькі підприємства виплачують компенсацію заробітної плати для мобілізованих працівників, після року їх перебування на сході, з власних коштів. Зі слів Віталія Мазура, це не лише великі підприємства, такі як Modern Expo чи SKF, але й дрібні підприємці та представники невеликих фірм.

Тому в міськраді підготували звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням повпливати на ситуацію та виправити неточність в порядку виплати компенсацій.

Члени профільної комісії одноголосно рекомендували сесії підтримати звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus