USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хто з волинян має право на компенсацію за використаний газ

22 Серпня 2014 12:36
Щоб отримати компенсацією за використаний газ, волиняни можуть звернутись споживачі ПАТ «Волиньгаз».

Право на компенсацію додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема і на газопостачання, громадяни отримали з 1 липня цього року. Про це інформують у прес-службі установи.

Для отримання компенсації мешканцям Волинської області необхідно звертатися із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації. Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Її розрахунок здійснюється у десятиденний строк після того, як споживач надасть всі необхідні документи.

Право на компенсації мають сім'ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував суми прожиткового мінімуму сім’ї. Прожитковий мінімум сім’ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів кожного члена цієї родини. Компенсація щомісяця відшкодовується підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки заявника.

«Наголошую, що надання компенсації припиняється, коли заявник не оплачує комунальні послуги, крім випадків, пов’язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, що підтверджується відповідними документами», - зазначає заступник голови правління з обліку і постачання газу Андрій Карпомиз.

Розмір компенсації визначається як різниця між розміром плати за послуги (у межах норм споживання) після підвищення цін і тарифів та розміром цього ж платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги. Так, наприклад, до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію (до 1 травня 2014 року) сім’я сплачувала за ці послуги 300 гривень. на місяць, а після підвищення – 400 гивень. Розмір щомісячної компенсації становить 400 - 300 = 100 гривень.

Порядок призначення і надання населенню компенсацій затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 року № 83 «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги». Компенсації призначаються відповідно до нової адресної програми Уряду для соціальної підтримки малозабезпечених сімей.

На Волині під час опалювального періоду майже 15 тисяч родин користуються субсидіями на оплату за використаний природний газ. У зв’язку зі значним підвищенням ціни на газ цей показник може збільшитись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волиньгаз Показати IP 22 Серпня 2014 14:21
Сьогодні у Андрія Карпомиза день народження з чим його і вітаєм!
Лось до Волиньгаз Показати IP 22 Серпня 2014 16:20
А ще сьогодні день Республіки Комі в росіїї. То вітаєм всіх, хто в комі:). Волиньгаз, ви б ще на заборі написали привітання, поруч зі словом фуй. Тут тема болюча, а ви з привітаннями. Є смс, радіо, листи тощо. От і вітайте.:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus