USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани можуть перестати платити за тепло, – заява луцької «Свободи»

24 Липня 2008 04:21
 
 
ВО «Свобода» вимагає від луцької мерії пояснень, чому в обласному центрі Волині істотно зросла вартість теплопостачання. Про це йдеться у заяві міської організації політичної сили, – повідомили «Волинським Новинам» 24 липня у прес-службі ВОО ВО «Свобода».
У заяві зокрема йдеться: «З 1 серпня 2008 року в Луцьку вступають у дію введені міськвиконкомом нові тарифи на теплопостачання. Так, ціна за одну гігакалорію тепла (базовий показник, з якого розраховується тариф) згідно рішення луцької міської влади різко піднялася на понад третину від попереднього показника і складатиме 211 гривень для населення».
Свободівці застерігають, що цей показник «виведе Волинь, котра перебувала на одному з останніх місць в Україні за тарифами на тепло, одразу на 5-ту позицію». Крім того, йдеться у заяві, «у Луцькій міській раді готується проект рішення, згідно з яким теплоенергія в Луцьку після 1 вересня знову підвищиться, що може вивести нашу область на друге місце в державі за цінами на тепло. Представники мерії факт підготовки зміни до нових тарифів, які навіть не вступили у дію, непрямо підтвердили».
У луцької «Свободи» виникли сумніви щодо приведеного комунальниками обгрунтування підвищення тарифів аж на третину – адже ніде не вказано, яку конкретну частку в собівартості теплоенергії займають тарифи на газ, електрику та воду. Крім того, політична сила не розуміє, чому «економічно-обгрунтований рівень» тарифів на теплоенергію у нашому місті є вищим, ніж у десятках інших обласних центрів України:
«Невже Луцьк багатший за столицю України – місто Київ? Невже лучани отримують більшу зарплату, ніж жителі Харкова, Донецька, Дніпропетровська та інших міст, щоб платити одні з найвищих тарифів на опалення у цілій країні?»
«Дивною є позиція міської влади, котра, знаючи, що середня заробітна платня в Луцьку є нижчою, ніж в середньому по Україні, йде на безпрецедентне і відверто грабіжницьке по відношенню до жителів подорожчання тарифів на опалення. Невже це і є анонсована підлеглими пана Шиби «житлово-комунальна реформа» у місті?», – йдеться у заяві луцької «Свободи».
Свободівці застерігають: «Таке різке і порівняно велике підвищення цін на опалення у обласному центрі Волині болюче вдарить не лише по кишенях його мешканців, а й може позбавити бюджет міста значної частки надходжень. Інфляція у державі внаслідок дій уряду Юлії Тимошенко, (котрій ледве не кланявся Богдан Шиба та більшість луцьких депутатів) спричинила подорожчання багатьох товарів, насамперед продуктів. Тому з огляду на це, ймовірною є ситуація, коли багато лучан просто відмовиться платити рахунки згідно таких тарифів на опалення, від чого місто недоотримає значні суми коштів».
Луцька міська організація ВО „Свобода” вимагає від мерії:
«1. Оприлюднити реальні цифри щодо частки у собівартості теплоенергії цін на природний газ, електроенергію та водопостачання.
2. Припинити дії, спрямовані на подальше зростання житлово-комунальних тарифів у Луцьку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus