USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Лучани створять стратегію розвитку міста разом

22 Вересня 2009 13:11
В обласному центрі Волині стартувала кампанія «Пишемо стратегію розвитку міста разом». Її організатором виступила громадська організація «Громадська ініціатива». Місцем початку акції став Театральний майдан, де і розміщений намет, в котрому кожен лучанин може залишити інформацію про те, як змінити Луцьк на краще, – інформує репортер «Волинських Новин».
Основним завданням кампанії є теза про спільну підготовку документу стратегічного характеру, відповідно до якого наше місто буде розвиватися у наступному десятиріччі. Робочий кінцевий документ матиме назву «Стратегія розвитку міста Луцька на 2010-2020».
Депутат Луцькради Андрій Козюра розповів, що кампанія відбуватиметься у кілька етапів. Зокрема, збір пропозицій від лучан, круглий стіл із обговорення ідей мешканців нашого міста, напрацювання і оформлення пропозицій у документ, громадські слухання із обговорення стратегії подальшого розвитку обласного центру Волині. Кінцевим кроком має стати внесення «Стратегії розвитку міста Луцька на 2010-2020» на розгляд депутатів Луцької міської ради, як спільний документ, підготовлений всіма небайдужими жителями Луцька.
Причиною для старту кампанії із збору адекватних пропозицій що до розвитку міста, за словами пана Козюри, став звіт директора департаменту економіки Любов Ковпак про Програму соціально-економічного розвитку міста. Він зауважив, що у звіті деякі цифри не відповідали реальним цифрам, а також не було прокоментовано здійснення і виконання заходів, вказаних у плані. Тому й потрібно створити реальну стратегію міста, аби лучани могли спитати у місцевих владців, чому одні заходи виконанні, а інші – ні.
Щодо проблем, які існують в обласному центрі Волині, то обранець луцької громади Андрій Козюра зауважив, що їх є чимало, проте лучани знають про них і можуть запропонувати шляхи вирішення. Так, проблемними депутату видаються ремонт доріг, стан луцьких під’їздів, надання комунальних послуг, вивезення сміття та будівництво сміттєвого заводу. Загалом, кампанія «Пишемо стратегію розвитку міста разом» й покликана звернути увагу мешканців луцька на гострі проблеми населеного пункту.
Відповідаючи на запитання журналістів, де взяти кошти на вирішення луцьких проблем, пан Козюра зауважив, що цьогоріч у місті не було проведено жодних земельних торгів, а ось кошти від них могли б допомогти у нейтралізації «гарячих точок» Луцька. Залучення кредитів він вважає добрим «рецептом», проте не у безмежній кількості.
Основним завданням «Стратегії розвитку міста Луцька на 2010-2020» стане прагнення зробити місто комфортним для лучан і привабливим для гостей. Основні напрямки, які будуть відображені у цьому документі: реформа ЖКГ, ефективна енергозберігаюча політика у місті, покращення підприємницького середовища та бізнес-клімату, сприяння залучення інвестицій в економіку міста, розвиток туристичного потенціалу Луцька та популяризація його історико-культурної спадщини, розвиток міста як наукового і освітнього центу та облаштування рекреаційних зон, дитячих та спортивних майданчиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Максим Показати IP 23 Вересня 2009 20:18
Плагіат. Першими цю акцію розпочала громадська організація "Погляд патріота". Програма розвитку Луцька, написана головою правління Арентом Сергієм, була опублікована на сайті 02.09.2009 та розповсюджувалась на тому ж Театральному майдані. Зайдіть на сайт погляда патріота та переконайтесь в тому.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 20:35
Інтелектуальне "рейдерство" ГО "Погляд Патріота" розробила концепцію та висвітила програму розвитку Луцька ще 02.09.09р. на свому сайті та роздавала інформацію на Театральному майдані....так що ми дуже раді, що наші ідеї копіюють, залишається питання, а де чиста конкуренція.
Mic Показати IP 23 Вересня 2009 22:33
Чим більше людей турбується майбутнім нашого міста тим краще. Як на мене, то не важливо, хто перший почав робити щось розумне, головне щоб були послідовники, які будуть рівнятись на лідерів і тверезо думати про майбутнє, а не перетягувати ковдру і казати "я перший", "я найкращий". Мені приємно що Козюра залучає до розробки стратегії небайдужих луччан - разом ми сила. Але з іншої сторони - стратегія чи програма це другорядне, головне це дії і виконання запланованих програм. Бажаю успіхів молодим політикам і щоб через 10 років на них не плювався народ, як на сьогоднішніх керівників.
активист Громадської ініціативи Показати IP 24 Вересня 2009 09:37
У мене питання до Максима. А коли створена організація "Погляд патріота"? Щось я про неї раніше ніколи не чув?
активіст Громадської ініціативи Показати IP 24 Вересня 2009 09:40
І ще одне питання. Які конкретно практичні напрацювання має пан Арент в громадській роботі в місті луцьку?
Анонім Показати IP 24 Вересня 2009 10:09
Особисто я вносив пропозиції в програму "Погляду патріота", які пропонували її раніше ніж "Громадська інніціатива". Ви не здивували мене своєю стратегією.
Анонім-2 Показати IP 24 Вересня 2009 11:01
Стосовно плагіату також погоджуюсь. В місті і справді чимало "болючих проблем", які помітить кожен. Тому вони заслуговують особливої уваги. Для вирішення таких питань створюються певні плани, проекти та програми. Здається все дуже гарно. Але є одна маленька проблемка. Було б дуже добре, якби ідеї кожного були власні. Дуже неприємним є те, що використовуються чужі ідеї, напрацьований матеріал. І все це видається за своє. То де правда? Хтось проголошує ідеї, а хтось їх використовує. І причому другий залишається "білим та пухнастим"...
вого "КРОК" Показати IP 27 Вересня 2009 11:56
На жаль все це - «Стратегії "розводу" міста Луцька на 2010-2020»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus