USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани влаштували пікет просто у приміщенні міськради. ФОТО

2 Грудня 2008 12:40
Трудовий колектив товариства з обмеженою відповідальністю «Місцевий обчислювальний центр» у приміщенні Луцької міської ради з’ясовував у Луцького міського голови Богдана Шиби, чи загрожує їм звільнення. Про це 2 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
Богдан Шиба під час прес-конференції зазначив, що в обчислювальному центрі відбудеться реорганізація з метою покращення надання послуг. «Ще ніхто їм (трудовому колективу  – «ВН») не казав, що вони мають робити, а вони вже прийшли казати, що хтось їх розганяє, що хтось їх хоче знищити…» – зазначив Луцький міський голова.
На виході з сесійної зали пана Шибу вже очікували кілька десятків працівників Луцького обчислювального центру. За їх словами, це підприємство обслуговує понад 3 тисячі жителів міста, дві третини яких є пільговиками.
«Нас вчора попередили, весь колектив, про те, що ми скорочені і нас передають «на біржу». Ми хочемо захисту. Хай нас захистить або міський голова, хай нас захистять або профспілки нашого міста, але нас викидати, як котят, не потрібно», – стверджують працівники.
Колектив обчислювального центру вирішив поцікавитись у міського голови, яка доля чекає обчислювальний центр після створення єдиного інформаційного центру (що передбачено у реформі ЖКГ Луцька).
Проте у розмові з Богданом Шибою виявилося, що ніхто не попереджав працівників (їх нараховується 36 чоловік – «ВН») ні про реорганізацію, ні про ліквідацію підприємства. Представники обчислювального центру стверджують, що такий висновок вони зробили після розмови із заступником Луцького міського голови Владиславом Стемковським.
«Я вас запевнюю і даю гарантію, що ви будете працювати, ніхто вас не зачепить», – з цими словами градоначальник Луцька покинув приміщення, де зібрались обурені працівники.
Довідково:
Під час сесійного засідання Луцької міської ради 24 листопада після довгих дискусій депутати все-ж ухвалили програму реформування житлово-комунального господарства Луцька.
У кінці 2006 року ТОВ «Місцевий обчислювальний центр» доручено провести перереєстрацію громадян, які мають право на пільги, а поновлену інформацію про пільговиків надати всім комунальним службам і департаменту соціальної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 2 Грудня 2008 14:12
А для чого його перейменовувати? Від того зміниться сутність? Таблички по вул Бандери вже змінили? І як це покращило життя громадян?
Анонім Показати IP 2 Грудня 2008 14:48
Не повірю, що наш мер нічого не знав про це. В цьому його сутність, спочатку заварити соціальний конфлікт, а потім стати на сторону ображених. І буде боротися за них "до последнего дихания". І як наслідок людей таки скоротять, а у Шиби в кішені будуть їх голоси.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2008 22:56
Мабуть скоротили Шибиного другана і він хоче влаштувати йому тепле місце. А те шо в міськраді ніхто і віддалено не розуміється на роботі того центру, то вже нюанси
Андрій Показати IP 7 Грудня 2008 22:22
Центр дійсно приймає біля 3000 мешканців в місяць, третина з яких - приходять на консультації, решта пільговики( реєстрація та підтвердження права на пільги). Будь які питання пов'язані з нарахуваннями, субсидіями, пільгами вирішуються за 10 - 15 хвилин. А скільки б знадобилось часу мешканцям міста, якщо б центр не надавав таких послуг. Реформування Житлово-комунального господарства в місті передбачає створення "Єдиного розрахункового центру". Питання: Навіщо вигадувати велосипед? Система працює и всі зацікавлені служби задоволені... Можливо, необхідно просто допомогти в розвитку центру? А можливо тут банальне "відмивання" бюджетнх коштів. А з центру ж нічого не візьмешь, вони не використовують кошти держави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus