USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани запалили свічки пам'яті. ФОТОРЕПОРТАЖ

23 Листопада 2013 17:17
Лучани запалили свічки аби вшанувати пам'ять безневинних людей, які загинули під час Голодомору в Україні.

Панахида та мітинг-реквієм відбулися у Луцьку на Замковій площі сьогодні, 23 листопада, у скорботний день пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГОЛОДОМОР У КАРТИНАХ У ЛУЦЬКУ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Так, біля Луцького замку зібралися городяни, духівництво, представники влади, не бракувало молоді і дітей.






Під час молебню лучани запалили свічки пам’яті, що, кажуть, свідчить про душевний біль щодо людей, яких Україна втратила внаслідок Голодомору.

Поряд із Кафедральним костелом святих Петра і Павла виклали величезний хрест із лампадок з числом 80 посередині, що свідчить про 80 років пам’яті трагічних подій минулих літ – Голодомору.





ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ СТАРТУВАЛА СКОРБОТНА ХОДА ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ. ФОТО

Після того, як представники духовенства заспівали «Вічную пам’ять», усі присутні схилили голову під час хвилини мовчання та вшанували убитих у часи Голодомору краян.

Довідково:

Щорічно у четверту суботу листопада, яка цьогоріч припадає на 23 листопада, в Україні відзначають День пам’яті жертв голодоморів. Відповідно до указу Президента України від 31.10.2000 року щорічно у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus