USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Лучанин, якого не визнали в Україні, став лауреатом російської премії

2 Січня 2014 10:00
Нещодавно на Волині створили відділення Спілки письменників Російської Федерації.

Наприкінці 2013 року всі аж троє членів цього об’єднання взяли учать у голосуванні з нагоди вручення літературної Премії в галузі фантастики ім. Єфремова. Зрештою її присудили москвичу Дмитрові Федотову за роман «Аберрація», інформує Волинська газета.

А ось «У категорії «За видатний героїко-історичний та військово-пригодницький твір» лауреатом премії «Во славу Отечества» в 2013 році став лучанин Микола Дмитрієв за трилогію «Майор із Варшави» (військові пригоди)».

Раніше цей твір видали українською мовою в нашій країні, але ніякого визнання на Батьківщині Микола Миколайович, на жаль, так і не здобув.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
критик Показати IP 2 Січня 2014 10:40
Чому "на жаль не здобув" визнання? Справедливо не здобув. І в Москві не здобув би, якби там не було спеціальної номінації за "правильно" описану війну..
літератор Показати IP 2 Січня 2014 10:44
Зрештою, в Україні "трійки" членів не створюють відділень Спілки письменників. Треба десяток. Раша, матушка ваша, чіпляється до колишніх колоній, як кліщ до с..ки.
сергій бортніков Показати IP 6 Січня 2014 13:08
У російському словнику є таке слово - жлобство. Не знаю, чи існують його аналоги в українській мові, але назвати інакше коментарі наших "критиків" і "літераторів" не повертається язик. Книга "Майор з Варшави" виходила раніше українською у львівському видавництві "Кальварія", отже, якби там було хоч щось антиукраїнське - її .просто не вдали б. Тим паче з передмовою великого Миколи Славинського, котрого важко запідозрити у любові до Російської імперії. Та нашим "жлобам", які ніколи не читали ні Дмітрієва, ні Бортнікова, щось довести неможливо. Москва на них діє, як червона ганчірка на бика. За їхнією логикою, краще тліти тут серед сорока членів, видаючись власним коштом або коштом спонсорів, аби потім писати листи Янеку зі скаргою не своє безправне становище. А от якби нас видали у Гамбургу чи Нью-Йорку - тоді "ой". Тепер про премію. На жаль, в Україні жодне видавництво не пропагує військові пригоди, а наша держава аж ніяк не відзначає твори патріотичної тематики. Тому такі великі майстри, як Сушинській, Іваниченко, Забірко той же Дмітрієв з безвиході мусять обирати сусідню країну. Це не вони зрадили Україну, а Україна іх. С.Б.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus