USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанин із синдромом Дауна вперше в Україні здобув вищу освіту

12 Липня 2019 07:00
Лучанин Богдан Кравчук отримав диплом бакалавра історії. Він став першим в Україні, хто здобув вищу освіту із синдромом Дауна.

Про це дописує на своїй сторінці у фейсбуці представниця Українського інституту національної пам’яті на Волині Леся Бондарук.

З її слів, Богдан 11 липня, у четвер, отримав диплом бакалавра.

«Пам’ятаю, як 5 років тому ми з його мамою Євгенією Кінах боролися за його право на вищу освіту. Виявилося, що радянську норму з 70-х років про заборону на вищу освіту людям з особливими потребами можна побороти сучасними підходами до освіти. Усі ці 5 років Богдан сумлінно вчився і часто був набагато успішнішим за звичайних студентів. Вони могли прогуляти, недовчити... А Богдан так любить історію, що він не міг бути іншим і не міг підвести високу довіру до його можливостей», – пише Леся Бондарук.

Вона зазначає, що в успіхах юнака – вагома допомога мами Євгенії Кінах.

«Його приклад – це промінь надії багатьом батькам особливих дітей. Бо відтепер вони знають, що якщо вірити у своїх дітей і розвивати їхні можливості, то мрії збуваються.

Я щаслива сьогодні, що причетна до історії освіти Богдана Кравчука. Сподіваюся і молю Бога, що у нашому суспільстві знайдеться для нього робота за фахом, і він зможе самостійно заробляти на прожиття», – підсумовує Бондарук.
Варто зазначити, що Фонд «Новий Луцьк» надав Богдану можливість отримати 9 сеансів дельфінотерапії. Мама була неабияк здивована, коли на її запит до Ігоря Палиці відгукнулися дуже швидко.

«Мені ніколи нічого не давалося в житті задаремно. Контакт з дельфіном мав позитивний вплив, це – однозначно. Я помітила це по своїй дитині. Богдан після сеансу приходив у номер і спав. Його вдень не заженеш спати. 9 сеансів ми прийняли з дельфінами. Це були позитивні емоції», – резюмує Євгенія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 12 Липня 2019 07:26
" представниця Українського інституту національної пам’яті на Волині Леся Бондарук." візміть його на роботу в свій інститут. Буде чудовий приклад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus