USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Лучанин написав скаргу на патрульних

12 Вересня 2016 23:05
Лучанин написав скаргу на патрульних, які затримали його дорогою на кладовище.

Про це повідомляє Волинь 24.

Сьогодні, 12 вересня, патрульні поліцейські на виїзді з Луцька зупинили автомобіль і склали протокол про порушення правил дорожнього руху. Після чого водій поскаржися на поліцейських їхньому начальнику: назвав їхні дії неетичними. Мовляв, він поспішав на кладовище на панахиду, а копи протримали його півтори години. Натомість, поліцейські стверджують, що діяли в рамках закону.

У МАШИНІ ВІНКИ, ЗАПЛАКАНА МАМА - ХІБА НЕ ВИДНО, ЩО НЕ НА ВЕСІЛЛЯ ЇДЕМО?!

«У мене помер батько. Я був за кордоном і не встиг на похорони. Як тільки приїхав до Луцька, забрав родину – маму, дружину і дітей, купили квіти і поїхали на кладовище, щоб вшанувати батька», – розповів водій Олександр.

Чоловік каже, що інцидент трапився на вулиці Рівненській, на виїзді із Луцька.

«Я рухався лівою смугою. Правою їхав автомобіль з патрульними. Розмітки на дорозі не було. Тож перед «кільцем» я не обганяв, а випередив їхнє авто. Чую: сирени, поліція спиняє мене. Я припаркувався, вони – за мною. До речі, припаркувалися з порушенням, перекривши весь виїзд із вулиці», – розповідає водій.

Заі слів Олександра, інспектор, не представившись, оголосив про порушення статті 9.2 Правил дорожнього руху. У відповідь на це водій попередив патрульних, що перебуває в особливому емоційному стані, поспішає на кладовище і припускає, що міг допусти незначне порушення.

«Але за тією статтею, яку вони мені пред’явили, порушення не було. У статті 9.2 йдеться про те, що водій повинен включати «поворот» перед початком руху, зупинкою, перестроюванням в інший ряд, поворотом чи розворотом. Жодної із цих дій я не вчиняв», – каже Олександр.


Зі слів водія, патрульні півтори години з’ясовували обставини, а після – так і не оформивши протокол, сіли в автомобілі і поїхали.

«Шкода, що не зняв цей момент на відео, але коли вони спускалися з «кільця» – так само не включили «поворот», хоча саме за це, нібито порушення, мене і тримали», – запеняє Олександр.


«Питання законності – це одне, хоча воно теж під великим сумнівом, але з етичного боку… Поруч сидить мама в чорній хустині і плаче, в автомобілі – траурні вінки. Видно, що не на весілля їдемо… Я коли вночі їхав в Польщі, мене теж спинили – за перевищення швидкості. Я пояснив, що поспішаю на похорон батька. Відразу: їдь і постав свічку, але будь обережним. Чужі зрозуміли, а свої…» – дивується поведінці правоохоронців Олександр.

«ЦИРК» ВЛАШТУВАВ САМ ВОДІЙ - ПОЛІЦІЯ

Водій склав скаргу на ім’я керівника луцької патрульної поліції. Старший інспектор відділу моніторингу Павло Радивонік, який прийняв заяву, запевнив, що вивчать відеозаписи із реєстратора і дадуть невдоволеному водієві відповідь.

У прес-службі патрульної поліції повідомили, що вивичили ситуацію і переконалися: поліцейські діяли правильно.

«Інспектори зупинили водія, який під час руху вулицею Рівненською, перелаштовувався з однієї смуги в іншу, не увімкнувши показник повороту. Коли заїжджав на кільце і з’їжджав з кільця – також не вмикав повороту. Цим ввів в оману інших учасників дорожнього руху» - йдеться у роз'ясненні прес-служби.

«Його зупинили за кільцем – без порушень ПДР. Інспектор відрекомендувався та повідомив, що на водія складуть постанову за частиною 2 статті 122 КУпАП. Це тягне штраф 425 гривень», - пояснюють у патрульній поліції.

Після цього, стверджують поліцейські, водій почав поводитись агресивно, комусь телефонував, фотографував патрульних. Сказав, що «думав, що, як завжди, лише попередять».

«Жодних «корків» створено не було, саме винесення постанови зайняло 10-15 хвилин», - запевняють у прес-службі.

«Однак «цирк», влаштований водієм, зайняв близько години часу. Все це зафіксовали на боді-камеру патрульних, зокрема, починаючи від порушення ПДР, коли водій ще їхав, і до завершення цієї розмови, коли водій відмовився підписати постанову», - інформують поліцейські.

І додають: «якщо він не сплатить штраф в 15-денний термін, його сума подвоїться».

«Жодних порушень ПДР самі патрульні не вчиняли», – запевняють у патрульній поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
Анонім Показати IP 12 Вересня 2016 23:15
Я точ так сомо зробив. Тільки я поспішав у Рівне на візовий центр. А врни винесли постанову, бо показалось, що я розмовляв по телефоні. Зараз написав заяву на них і в суд. Жду суду
102 Показати IP 12 Вересня 2016 23:48
Коли вже цих селфі копів хтось на місце поставить?? Злочинність росте, а вони катаються на своїх тачках і штрафи за неправильну парковку штопають,, з такою поліцією злодії ходять на волі а нормальних людей притягують
15-80 до 102 Показати IP 13 Вересня 2016 18:13
недавно в тернопільській області двох поставили на місце. ну тобто поклали, але суті це не міняє.
Петро Показати IP 13 Вересня 2016 00:00
!! Чому Г*внопольчкий Г*ндон иі Шустрік коментатори яки не хочють розмовляти УКРАЇНСЬКОЮ!!!
Иван до Петро Показати IP 13 Вересня 2016 11:11
Да ты зап*цкал на счёт розмов только УКРАЇНСЬКОЮ. 20 лет уже про "это" говорили, есть более глобальные проблемы
Вася до Петро Показати IP 13 Вересня 2016 11:22
английский, немецкий, польский нельзя применять в комментах? Простите, не знали, каемся
Ая Показати IP 13 Вересня 2016 00:05
хотів б запитати, від коли і в яких то правилах дорожнього руху водій зобовязаний вїжджаючи в кільцеву має вмикати поворот? Чи є якась можливість у такій ситуації не вїжджати в кільцеву? Наступне запитання, якщо водій знаходиться на правій (зовнішній) стороні кільцевої і немає там жодного знаку, то коли і чому має вмикати поворот? Відповідь яку отримав водій ГРУБИМИ НИТКАМИ ШИТА І ПІДТВЕРДЖУЄ НЕВІГЛАВСТВО НАЧАЛЬСТВА патрульних!!!
ую до Ая Показати IP 13 Вересня 2016 09:45
можливість є завжди. можна прямо по кільцю прохєрячити)))
Водій Показати IP 13 Вересня 2016 01:14
"Коли заїжджав на кільце і з’їжджав з кільця – також не вмикав повороту. Цим ввів в оману інших учасників дорожнього руху" - поясніть мені, будь ласка, як я можу вмикати поворот, якщо я їду прямо? Якби ввімкнув поворот наліво, то це б означало що їду до Епіцентру, якби направо - по об'їзній на Дубнівську, тобто саме вмикання повороту ввело б водіїв в оману. Питання до поліції: Який поворот треба вмикати при русі прямо? Дуже надіюся що це питання буде їм задано в суді.
Зайчик до Водій Показати IP 13 Вересня 2016 09:22
Шановний водій,поважай інших водіів,в твому випадку,коли заіжджав на кільце-треба було увімкнути лівий поворот,коли вже виіжджав з кільця-правий.в першому разі для того аби інші водіі не подумали,що ти ломанешся на Дубнівську,в другому випадку а) аби не подумали,що ідеш до Епіцентра б) аби водіі,які іхали з Дубнівськоі і пропускали тебе на кільці бачили,що ти ідеш прямо і дали тобі закінчити маневр,а не пробували втиснутися
:-) до Зайчик Показати IP 13 Вересня 2016 12:17
Кому Ви розказуєте. Тепер в кожного водія є свої ПДД і своє розуміння ситуації. На жаль результатом цього є щоденні зведення про аварії, як з поля бою, на тих самих ВН в день 3-5 новин про аварії.
інструктор до Водій Показати IP 13 Вересня 2016 17:40
це ж елементарно, рухаючись прямо вмикаєм прямий поворот. йди перездавати на права.
макогон Показати IP 13 Вересня 2016 02:02
рагуль порушив - нема чого вим*хуватись
до 102 Показати IP 13 Вересня 2016 07:11
Поставлять на місце коли їх почнуть садити за \х ді\, а так убив людину , а його під домашній арешт, вони побили машини, а платники податків заплатять за їх ремонт, коли вони себе приведуть в порядок і перестануть в формі в кораблику обідати, треба всі їх дії знімати і в інтернет
хм Показати IP 13 Вересня 2016 07:29
А я рахую,що потрібно в цьому випадку наказати поліцейських. Ви люди чи людиська? Ви що собі дозволяєте? Людина дійсно їхала на кладовище, а не на танці. А ви розєжджаєте на машинах,жерете морозиво,балтаєте по-телефону,регочете як коні,а тут про закони згадали, а ви знаєте ті закони? Яка у вас освіта? Ви ж тупі як віники, нормальний юрист вас зразу садить в калошу. Вчитися і ще раз вчитися, принаймі людяності...
Вася до хм Показати IP 13 Вересня 2016 08:58
Куплю вінок, кину під заднє скло авто і буду летати бо в мене емоційний стан! Шановні, ПДР писані кров'ю для нас, щоб ми ціліші були. Але ж завжди знайдеться дядя, який занадто рівний, щоб їх виконувати..
Пакус Показати IP 13 Вересня 2016 07:33
В людини горе, невже не можна поступити по людськи??? Коли вам звонять, прикриваючись кришою, то ви за 2 секунди відпускаєте!!! Не професіоналізму, ні єтики, ні людяності! Як жаби, які хочуть стати підводною лодкою!
знайка Показати IP 13 Вересня 2016 08:19
Вчіть правила оболтуси......копи зробили все по ПДД.....
Кот Показати IP 13 Вересня 2016 08:46
Что за бред про обеды в кораблике? Хотят себе - пусть обедают. Что за бред по поводу убийства в Киеве? С одной стороны все хотят, чтобы полицейские действовали жёстко, а с другой пишут абсолютно противоположное. Никакой последовательности. А по поводу селфи что? Закон есть? Во всем мире фоткаются. И вы фоткаетесь постоянно -в туалетах, бицуху в зале, "бухаю з кумом", "зловив карася" и т.д.
мишь до Кот Показати IP 13 Вересня 2016 17:48
От ше мені один біном ньютона. Всі хочуть щоб поліцейські діяли жорстко відносно інших, щоб було на шо повтикати на ютубі і прицмокнути "оце заламали тіпа, буде тепер знати, як на клямку зазіхати". І опять же, щодо себе і своїх родичів-друзів всі хочуть щоб поліцейські були добрі як та мать Тереза, яку недавно канонізували - щоб зрозуміли, пробачили, витерли соплі, нагодували теплим обідом, відвезли додому і по можливості дали грошей (в них же заробітки ого які)
лучани Показати IP 13 Вересня 2016 08:53
Халявщи безсовістно прикривався смертю батька. Якби справді поспішав, то б не качав права, отримав протокол ,щоб потім у суді доказати правоту.
криворожани до лучани Показати IP 13 Вересня 2016 18:02
це в вас ще якісь копи дуже ласкаві. одного разу зі мною трапилась подібна історія - в поганому емоційному стані я поспішав на похорон до друга, якого забили до смерті залізною трубою поліцейські, причому якраз по дорозі зателефонував друг (інший, не той який помер) і сказав що вже починають закопувати, щоб я поспішав швидше. назустріч мені рухався поліцейський патруль, який помітив, що я розмовляю по телефону і так як було літо, вікна були відкриті, поліцейський через вікно вихопив в мене мій iPhone 5, навіть не пригальмувавши. розвертатися і доганяти я не став, так як поспішав на похорон друга. наступного дня, я написав скаргу до їхніх командирів, але мені відповіли, що передивилися матеріали нагрудних відеореєстраторів і встановили, що так як трубку на ходу в мене вихопив не той поліцейський, котрий вів машину, а його напарник що сидів на пасажирському сидінні, порушень в їхніх діях не виявлено, а разом роз'яснили, що рішення може бути оскаржене в суді, але ж ви знаєте наші суди. отак на рівному місці я попав на телефон.
0000 Показати IP 13 Вересня 2016 09:06
копи не бажають в такій ситуації обмежитись лише профбесідою!
0000 Показати IP 13 Вересня 2016 09:12
копи не бажають в таких випадках обмежуватись профбесідою
Анатолій Показати IP 13 Вересня 2016 09:17
http://www.volynpost.com/news/32759-v-milicii-prokomentuvaly-pretenzii-sekretaria-luckrady Ось як в такій ситуації виправдовується в. о. заступника начальника управління ДАІ УМВС України у Волинські області майор міліції Андрій Бондарук
Правда Показати IP 13 Вересня 2016 09:24
Сварщиків треба вигнати на вулиці без машин нехай походять між злочинцями, бандитами то може будуть поступати як люди а не як д*біли. Реформа провалилась і це треба визнати на всіх рівнях.
Лучанка Показати IP 13 Вересня 2016 09:26
а чому їм можна поставити патрульну машину біля подвір'я..і з дружбанами пиво хляти?
До котяри Показати IP 13 Вересня 2016 09:32
А коли старі міліціонери в робочий час в формі в кораблику жрали, і були на службовому транспорті, а тепер новим можна
безсторонньо Показати IP 13 Вересня 2016 09:52
візуально знаю цих двох хлопців-патрульних що на відео №2 зверху - якось траплялося кілька разів з ними спілкуватися та спостерігати за їх робото.. враження про них дуже позитивні. коректні і доброзичливі хлопці.
поліція Показати IP 13 Вересня 2016 10:00
знаєте, висновок, наші нові копчики, можуть лише звичайних громадян пресувати, а те що щоденно грабують квартири, викрадають авто, тут вони безсильні. Бо там повороти вмикають. Копчики Ви чм...ки
лучани Показати IP 13 Вересня 2016 10:28
Багато горе-водії не стидають виглядати дурачками та щось доказуть поліції. А потім всерівно в соплях оплачують штраф.
криворожани до лучани Показати IP 13 Вересня 2016 18:08
надивилися інтернетів і доказують. його вже в нарік на освідування притарабанили, а він ще причину зупинки допитується. в докторів, до речі, теж
Анонім Показати IP 13 Вересня 2016 12:28
Закон є закон. І до чого тут, що їхав га кладовище/ не на похорон же!/.Маса людей їде в Гаразджу , то всім нарушати?!
ВОВК Показати IP 13 Вересня 2016 16:43
це не мусора це сміття
каяко саекі Показати IP 13 Вересня 2016 18:26
шото ви всі сильно розумні. ану не пишіть всякої дурні в інтернетах, бо нах*р позабираю сьогодні вночі всіх в ліпший світ.
Дед Показати IP 14 Вересня 2016 23:09
В нас не поліція а уроди в пагонах їм тільки давай щоб шось нове в інтернет викласти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus