USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лучанин розповів, чому викликав поліцію під стіни пам’ятки архітектури

26 Червня 2017 18:11
Поблизу собору у центрі Луцька планується продовження скверу. Відповідні погодження на роботи є, запевняє речник волинської єпархії, архімандрит Костянтин Марченко.

Натомість лучани сьогодні після побаченого заявили в поліцію, що частину стіни пам'ятки національного значення монастиря бернардинів у центрі міста розбирають. Після цього роботи призупинилися до з’ясування обставин.

«Приблизно о 14:30, коли я проходив по Театральному майдані, я побачив, що невідомі особи розбирають частину стіни пам'ятки національного значення монастиря бернардинів. Це - об'єкт охорони культурної спадщини, державна власність. Ним розпоряджається Міністерство культури України. У цього об'єкту є спеціальний режим користування. Крім того, для таких об'єктів визначений спеціальний порядок проведення робіт. По-перше, має бути архітектурно-планувальне рішення. По-друге, має бути висновок спеціальної комісії при Міністерстві культури. І, по-третє, обов’язково окремий дозвіл Міністерства культури на проведення кожного виду робіт на кожен пам'ятник культури національного значення», – повідомив лучанин Володимир Єгоров.
Він додав, що з відповіді Міністерства культури, з якою він ознайомлений, слідує, що протягом двох останніх років Мінкульт не надав у Луцьку жодного дозволу на проведення будівельних робіт та реконструкції на пам'ятках архітектури національного значення.

Єгоров написав заяву в поліцію, аби ті з'ясували обставини справи. Правоохоронці, які працювали на місці, порадили звернутися за коментарями до прес-центру.
Фотограф Сергій Дубинка, який працює у фотоцентрі, повідомив, що двері вирішили робити за порадою з представниками єпархії.

«Оцю «красу» (вказує на бруківку біля входу до фотоцентру, – ВН) буде прибрано і продовжать цей гарний скверик. Владика сказав робити двері, де вони, здається, були до 1939 року», – зазначив Сергій Дубинка. Так це чи ні, судячи з опублікованих у мережі старих фото, сказати важко.

Натомість речник волинської єпархії, архімандрит Костянтин Марченко запевнив, що відповідні погодження на роботи є. Планується дійсно продовження скверу.

«Ніхто не ризикнув би нічого робити без дозволу», – підсумував Костянтин Марченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Оля Показати IP 26 Червня 2017 18:53
Видно там колись були двері, пізніше зробили вікно, тепер назад. Нема проблем більше?
коля до олі Показати IP 26 Червня 2017 21:39
подивіться на кладку,там дверей ніколи не було!
Лучанин Показати IP 27 Червня 2017 09:16
Михайлу-бізнесмену(так само як і владі) якось до лампочки ті пам"ятки. Гляньте що наробили в старому місті, а ще якісь туристичні сезони оголошують. Для чого? Щоб сморід понюхати і подивитись на сучасну бляху на старих церквах?
Віктор Показати IP 27 Червня 2017 09:22
Біля собору тепер зробили автостоянку - ні пройти, ні проїхати з дитячими візками. Дивно. чому ніхто приписи не складає та протоколів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus