USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лучанин у Рівному виграв гонку, присвячену відомому журналісту

9 Листопада 2017 19:19
Гонку пам’яті легенди рівненської тележурналістики Вільяма Шевчука виграв майстер спорту з автоспорту, лучанин Ярослав Крищук. Також юний спортсмен зайняв третє місце в командному заліку, змагаючись за команду «MIR Автоспідвей».

Ярослав виступав в парі разом з київським гонщиком Ігорем Романовим, з яким раніше їздив на гонках у Вознесенську.

«Тактику особливо не відпрацьовували – просто їхали у своє задоволення. Прорахувати тактику тут було майже не реально, але виступили більш-менш добре», – каже Ярослав та додає, що частково його підвели не самі вдалі старти.


Через сильний дощ саме перші секунди гонки могли визначити переможця всього заїзду, адже обганяти при таких погодних умовах було вкрай важко – під час наближення до суперника лобове скло заливало брудом, і щітки просто не справлялись з таким навантаженням. Проте і в таких складних умовах вдавалось неодноразово обганяти суперників.



Попри це, гонка видалась цікавою та неодноманітною, адже погодні умови раз пораз міняли темп змагань. Особливо, коли під час гонки пам’яті Вільяма Шевчука над мототреком вийшло сонце, зійшла веселка і доріжка моментально висохла – тоді Ярославу вдалось всі заїзди приїхати першим.



«В цій гонці потужність мало що визначала. Перемагав той, хто правильно її використовував», - каже Ярослав Крищук.

Загалом, ця гонка стала останньою в сезоні 2017 року, який для луцького спортсмена видався напрочуд цікавим. Адже спочатку Ярослав планував змагатись в тренувальному режимі, не претендуючи на перемогу. Вже на першому старті авто вийшло з ладу посеред гонки, що опустило його на нижче місце в заліку. Проте з часом Ярослав Крищук надолужив втрачене і під кінець сезону вирвався на третє місце в особистому абсолютному заліку.

Що стосується наступного сезону, то до нього Ярослав починає готуватись вже зараз, адже планує виступати не лише в автоспідвеї, але й в автослаломі та гірських перегонах.

«Техніка є, проте її треба максимально підготувати, аби показати найкращі результати», – пояснює він та додає, що в цьому багато що залежить від спонсорів, адже підготувати автомобіль до змагань та взяти участь в перегонах – задоволення не з дешевих.

Цьогоріч Ярослава Крищука підтримувала фірма «СВМ Транс» в особі Михайла Смаля, проте спортсмен готовий залучати й інших партнерів. Разом з тим, з його слів, не менш важливою є і моральна підтримка.

«До мене на гонки протягом сезону приїжджали друзі з Луцька, Івано-Франківська, Львова, Стрия, Ковеля. Така підтримка є вкрай важливою», - каже він та додає, що останніми роками автоспідвей після 10-річної сплячки лише почав відроджуватись. «І чим далі – тим крутіше буде», – резюмує спортсмен.

Фото: Олександра Якимів

Довідково:

Легендарного ведучого телеканалу “Рівне 1”, автора програми "Строкатий Цеппелін" Вільяма Шевчука знайшли мертвим удома 22 листопада. Він був одним із найстаріших працівників Першого місцевого.

На телебачення прийшов завдяки друзям у 1996-му й залишився там… майже на 15 років. Телевізійну кар’єру розпочав зі створення програми "Мотор-Ревю", у якій розповідав про автомотоспорт. У рамках програми вперше за час існування телеканалу впровадив "живий" коментар автоперегонів у режимі прямого ефіру.

Наступний проект — програма "Авторама" — також користувався заслуженим авторитетом. Найбільшого успіху досяг в авторській програмі про класичну рок-музику і джаз "Строкатий Цеппелін" та в популярній програмі "Чоловічі розваги". Вів програми "малих форм” — "Хроніка дня" та "Прес-Погляд".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus