USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучани відсвяткували День автомобіліста гонкою у Рівному

23 Листопада 2016 19:00
Більше десятка автогонщиків з України та Білорусі приїхали до Рівного на дружню зустріч та влаштували перегони з автоспідвею в честь Дня автомобіліста. Серед них і лучани, які поділились враженнями від гонки.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів майстер спорту з автоспорту лучанин Ярослав Крищук.

З його слів, перегони в Рівному, які відбулись в Міжнародний день автомобіліста, стали чудовою нагодою зібратись колегам по автоспорту та однодумцям. Адже останніх схожі останні змагання проходили в Рівному ще декілька років тому. Відтак, «поганяти» до Рівного приїхали гонщики з Луцька, Ужгорода, Білорусі – загалом, 13 учасників та 2 запасних.



ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИН ПРИВІЗ «БРОНЗУ» З АВТОГОНОК НА ЛЬВІВЩИНІ

На місці гонку організовував Сергій Пелешок, який давно знайомий українським та зарубіжним гонщикам. Ярослав Крищук каже, що були б раді організувати схоже дійство і в Луцьку, проте в Рівному кращі умови – є спеціальне покриття, і, головне, трибуна, яка гарантує відповідний рівень безпеки для учасників та глядачів.



Ярослав розповідає, що спідвей має свою специфіку. Якщо порівнювати його з ралі та гірськими перегонами, де ти їдеш на час, то тут відбувається справжнісінька боротьба, адже твій супротивник відразу поруч з тобою. Відтак, автоспідвей корисний для практики навіть ралістам. З власного досвіду Ярослав розповідає, що це дозволяє навчитись краще реагувати в гонці на різні непередбачувані ситуації.



Перші заїзди гонщики звикали до техніки та специфіки покриття – адже через дощі гравій був схожий на «кашу», через що автомобілі втрачали контакт з дорогою. Проте, це зробило гонку тільки видовищнішою.



За результатами першого заїзду Ярослав приїхав другим. Під час наступного зав’язалась боротьба з білорусом, в результаті зіткнення трохи постраждав Гольф Ярослава – від удару в колесо вирвало болт з кріпленням стійки амортизатора. Проте, на допомогу прийшли хлопці з команди Vladimov Motorsport Андрія Вадімова та допомогли полагодити авто.

ЧИТАТИ ЩЕ: СПОРТ У ЛУЦЬКУ: РИЗИКУЮЧИ ЖИТТЯМ НА ШАЛЕНІЙ ШВИДКОСТІ. ІНТЕРВ'Ю.ФОТО

«Була контактна боротьба в декількох поворотах. Уяви, залітає два чи три авто в поворот, на швидкості 80-90 кілометрів за годину до повороту, при чому одне від одного знаходяться на відстані 10-15 сантиметрів», – каже Ярослав.



Проте, на цьому негаразди не закінчились – під час чергового заїзду мотор почав сильно грітись. Як виявилось, причиною цьому став вентилятор, який вперто не хотів вмикатись. Проте, відремонтували і його з допомогою електрика Тишика з команди «Потапчук Моторспорт».

Спортсмен зізнається, що старти в нього були найгірші серед всіх учасників через відсутність щеплення з мокрим покриттям. Проте, за декілька кіл на останніх поворотах Ярославу вдавалось виривався на лідируючі позиції.



«Я задоволений тренуванням, знаю, що доробити в машині, і що треба мені для подальшого розвитку, аби показувати кращий результат», - каже спортсмен. Для його бойового Гольфа це перший бойовий виїзд після літніх налаштувань, проте, роботи над авто ще вистачає. Зокрема, спортсмен планує змінити коробку передбач.

«Автоспорт – це досить недешеве задоволення, проте я вдячний фірмі «СМВ-Транс», яка виділила мені пальне та лафету для доставки авто», - підсусував Ярослав Крищук.

Наостанок спортсмен зазначає, що автоспідвей – це досить цікавий та видовищний вид спорту, проте, для його розвитку, зокрема і на Волині, потрібні значні ресурси, майданчик для тренувань та ентузіасти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
:) Показати IP 24 Листопада 2016 21:50
Прикольно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus