USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанин привіз «бронзу» з автогонок на Львівщині

23 Жовтня 2016 19:00
Майстер спорту з автоспорту лучанин Ярослав Крищук виборов бронзу у своєму класі під час V та VІ етапів Чемпіонату України з гірських гонок «Львівський стандарт - 2016».

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів спортсмен.

Зі слів Ярослава, перша спецділянка була новою для всіх учасників, а відтак – досить цікава. Незважаючи на те, що перевал висот на ній невеликий, траса вузька з гарними крутими поворотами. Загалом, на 3 кілометри дистанції було більше 20 поворотів різної крутизни - від 20 до 180 градусів. Відтак, згідно з результатами першого дня змагань, спортсмен виборов третє місце у своєму класі.

Не обійшлося і без казусів – під час кваліфікації Ярослав дещо не розрахував траєкторію, і зійшов у кювет. Зіграли у цьому роль і не дуже якісні покришки, які не втримали на трасі. Проте, обійшлось без пошкоджень, якщо не рахувати зіпсований бампер.

СПОРТ У ЛУЦЬКУ: РИЗИКУЮЧИ ЖИТТЯМ НА ШАЛЕНІЙ ШВИДКОСТІ. ІНТЕРВ'Ю.ФОТО

Спецділянка другого дня змагань - це знаменита «Східниця», відома багатьом гонщикам, знайомий з нею і Ярослав. Спортсмену довелось виступати на ній ще в далекому 2008 році, коли йому було лише 16 років. Траса з перепадом висоти до 230 метрів не сподобалось гонщинку лише одним – підвіска його спортивного Ford Escort Cosworth Turbo налаштована під асфальт, а поверхня була не зовсім рівною. Відтак, автомобіль в поворотах раз по раз зносило з траєкторії.

«Готував автомобіль під асфальт. Підналаштував турбіну, збільшив тиск, змінив трохи налаштування програмного забезпечення», - каже Ярослав Крищук та зізнається, що їхати було досить непросто, враховуючи трьохрічну перерву в спорті. Тим паче, що в його класі їхали професійні ралісти, в «сусідньому» – теж відомі гонщики. Не кажучи вже про гонщиків-«кільцевиків», які на асфальті відчували себе, наче риба у воді. Конкурувати з ними було важко навіть тим, хто йшов на більш потужній техніці.

До слова, про техніку – через неї молодому гонщику команди Junior Way Team і не вдалось фінішувати.

«Відчув, що впала потужність ледь не у два рази. Як виявилось потім, один циліндр не працював взагалі», - пригадує Ярослав Крищук та додає, що причиною поломки став клапан циліндра, який погнуло через ремінь ГРМ.

Оскільки автомобіль – спортивний, потрібну деталь вдалось знайти лише у Великій Британії, і коштувала досить недешево.

До слова, фінансовий аспект автоспорту часто є чи не найголовнішим, адже участь у гонках – задоволення не з дешевих. Лучанин розповідає, що взяти участь у змаганнях йому, як завжди, допомогла команда JuniorWayTeam - нею опікується спортивний журналіст Володимир Некрасов, а створювали її для допомоги в розвитку молодим спортсменам. Окрім того, в участі допоміг завод Modern Expo.

Цією гонкою завершився Чемпіонат України з гірських перегонів 2016 року. До наступного сезону Ярослав планує суттєво підготувати і техніку, і себе.

«Планую поставити простіше програмне забезпечення, аби збільшити потужність. «Косворт» не пасе задніх, якщо його правильно підналаштувати. І, звичайно, активно практикуватись», - каже Ярослав Крищук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
справедливий Показати IP 23 Жовтня 2016 20:02
Молодець!
коля Показати IP 23 Жовтня 2016 21:00
На таких як Ярослав "тримається" автоспорт Волині,людина повністю віддається справі хоч і коштів мало від спонсорів.Молодець!Наснаги
юра до коля Показати IP 23 Жовтня 2016 23:03
Красавчик, так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus