USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин віддав свою машину чоловіку, який задонатив 500 гривень. Деталі розіграшу Nissan

2 Березня 2024 14:43
Машину за 10 тисяч доларів віддав усього за 500 гривень. Лучанин Олександр Левчук розіграв свій автомобіль, аби назбирати на виробництво дронів. Переможцем став житель Києва.

Про унікальний розіграш і емоцій нового власника – у сюжеті «12 Каналу».

Nissan найближчими днями поїде в столицю – у подарунок чоловікові, який задонатив 500 гривень. «Для нього це був шок. Можливо, навіть трішки не повірив, бо сказав, що до цього ніколи нічого не вигравав», – розповів про переможця розіграшу Олександр Левчук.

Сам лучанин займається агродронами – тими, що працюють на полях. Два місяці тому чоловік публічно заявив: хоче виготовляти FPV-дрони для української армії.

Читати ще: Nissan за донат: лучанин розігрує власний автомобіль, щоб запустити виробництво дронів

«Ми не плануємо на цьому заробляти. Ми готові продавати по собівартості, щоб мати кошти на наступну партію», – наголосив він.

Назбирати на виробництво FPV-дронів лучанин взявся з допомогою своєї автівки. Nissan, вартістю 390 тисяч гривень, він вирішив не продати, а розіграти. Був впевнений, що так зможе виручити більше грошей на створення «пташок» для ЗСУ. Про вчинок не жалкує, адже, як переконаний, мета є дуже важливою.

Машину пообіцяв віддати будь-кому, хто задонатить на благодійну справу 500 гривень. Переможця оголосив 26 лютого в прямому ефірі. Чоловік запустив трансляцію о 16-ій годині, де показав увесь список учасників та визначив переможця за допомогою генератора рандомних чисел.

За півтора місяця Олександр назбирав більше, ніж коштує його автівка, – 502 тисячі гривень.

«Була велика кількість знайомих, нинішніх і колишніх колег. Дуже багато долучилося зовсім невідомих мені людей і з Луцька, і з Волині, і з України», – поділився Олександр Левчук.

Переможцем став чоловік на ім’я Тарас. Він задонатив рівно 500 гривень. Олександр із ним, певнить, досі ніколи не знався.

«Спочатку він не зрозумів, тому що я подзвонив йому зранку, – пригадав Олександр Левчук. – Але потім ми ще раз із ним зідзвонилися. Він трошки відійшов від шоку, побачив мій пост, моє відео онлайн-розіграшу і вже повністю усвідомив, що це справді буде його машина».
З новим власником Nissan журналісти говорять телефоном. Він живе і працює в Києві, займається автозапчастинами.

«Дзвінок Олександра й новина про те, що я виграв автомобіль, застала мене зненацька. Я спочатку думав, що це якийсь пранк, чесно кажучи. А потім він уже каже: ви ж донатили на дрони. І я почав пригадувати, що була така ініціатива», – зазначив переможець.

Про розіграш автомобіля Тарас довідався з котроїсь інтернет-групи. Не заперечує, що задонатив у тому числі й завдяки повідомленню про цінний подарунок. За словами Тараса, у нього є власне авто. Чи лишить виграний Nissan собі – поки не знає. Каже: хоче поїздити на цій автівці, щоб відчути різницю зі своєю.

За словами Олександра, уже невдовзі він розіграє ще одну свою машину – Nissan Leaf. Цього разу робитиме це не сам, а доручить волонтерам з «Ангару». Бо хоч грошей на дрони назбирав, сам розіграш забрав у чоловіка багато нервів.

Читати ще: 300 доларів можуть знищити танк вартістю кілька мільйонів: як під Луцьком тестували FPV-дрони. Фото

«Були, на жаль, незадоволені учасники, які чомусь поставили під сумнів прозорість розіграшу й попросили повернути донати. Я їм повернув», – відзначив лучанин.

Донати решти людей чоловік уже вкладає в справу – як і планував, виготовляє FPV-дрони для підрозділів ЗСУ. 502 тисячі гривень, каже, вистачить на 35–38 «бойових пташок».

«Хочемо подякувати волонтерові Олександру Левчуку за надану допомогу. А саме – за FPV-дрон, який, безумовно, допоможе нищити російських окупантів у боротьбі за визволення територій нашої незалежної України», – подякували військові, записавши відео.

Нині чоловік виготовляє дрони у вітальні свого житла. Пройшов навчання, замовляє деталі, складає і віддає на перевірку, аби кожен зроблений ним дрон зміг завдати фатального удару ворогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Військовий Показати IP 3 Березня 2024 09:42
Ті гниди не донатили,хотіли машину Повертати не потрібно було,а написати прізвища тих свинособак Щоб люди бачили хто ходить поруч

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus